Muziekvereniging OBK Driebruggen is op zoek naar jou! – Muzieklessen

Muziekvereniging OBK Driebruggen heeft muzieklessen gegeven in de scholen van Driebruggen in het najaar van 2022

Driebruggen – Afgelopen najaar (2022) heeft onze saxofoondocent van Muziekvereniging OBK Driebruggen muzieklessen gegeven aan de groepen 6, 7 en 8 op de twee basisscholen in Driebruggen.

Het was voor onze docent een feest om de lessen samen te stellen en om de lessen te geven.’ Elke les leerde ze de klas een liedje aan en was er een muzikaal thema aan verbonden. Tijdens deze lessen kreeg zij ondersteuning van een aantal leerling muzikanten die les krijgen bij muziekvereniging OBK Driebruggen. Onder ander werd er uitgelegd wat het verschil is tussen koper en houtinstrumenten. Elke les had de docent weer nieuw soort “instrument” meegenomen waaronder koffiebekertjes, om hiermee te laten zien dat zelfs met het meest aparte gebruiksvoorwerp muziek gemaakt kan worden. Met een aantal slagwerkinstrumenten van OBK en van de scholen werd hiermee een orkestje gevormd en werd een muziekstukje/ liedje met veel plezier/ enthousiasme ingestudeerd.

De laatste les stond in het teken van dirigeren. De leerlingen werd gevraagd om als zij deze hadden een instrument van thuis mee te nemen, want zonder orkest is er niets te dirigeren. Voor deze laatste les werd het liedje ‘Row Your Boat’ uitgekozen, en na het instuderen werd deze met de aanwezige instrumenten o.a. Bugel, Trompet, Saxofoon, violen, dwarsfluiten en zelfs een Ukelele en een Djembé gespeeld! En ook werd er zelfs meegezongen (zelfs 2-stemmig en in canon!).

Onze docent heeft hierbij vele mooie en bijzondere momenten meegemaakt en kreeg zelfs van de leerlingen een bedankje in de vorm van een zelfgemaakte papieren slinger met opschrift. Zelfs wordt ze nu herkend bij de lokale ondernemingen in Driebruggen en Waarder.

Wij kunnen terugkijken op een mooi geslaagd project die wij hopelijk dit jaar voort kunnen zetten.

Ben jij op zoek naar een leuke hobby voor het jaar 2023! Weet je dat muziek maken goed is voor de ontspanning en ontwikkeling. Dan zijn wij op zoek naar jou! Heb je ooit een instrument gespeeld of zou je dat wel willen leren (voor zowel jong als oud) dan ben jij bij ons van harte welkom. Kom eens een keer kijken op 1 van onze uitvoeringen!

Kijk voor meer informatie op onze website: www.obkdriebruggen.com of ga naar onze Socials.


Neem direct contact op.

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Uw bericht

  Vraag en aanbod

  Contact

  Wilt u meer informatie over het werk van de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk of wilt u met ons in contact komen? Vul dan hier het contactformulier in.

  Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

  Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

  © 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk