Stichting Streekmuseum Oudheidkamer

Streekmuseum Oudheidkamer Reeuwijk

Streekmuseum in het kort:

Ons Streekmuseum is een afspiegeling van het dagelijks leven in Grootmoeders tijd, dus het begin van de twintigste eeuw. De ruggengraat van de vaste collectie is het ontstaan van de Reeuwijkse Plassen door turfwinning in Reeuwijk en Sluipwijk.

Naast het leven op en aan de plassen geeft ons museum een uitgebreid beeld van het dagelijks leven op het platteland in “Grootmoeders tijd”, ongeveer het eerste kwart van de twintigste eeuw. Ook het museumgebouw zelf, een boerderij uit 1907, is in feite onderdeel van de collectie.

We zijn er trots op om u het fors vergrote pand te tonen. Ons pand bestaat uit een boerderij uit 1907, die nog voor een groot deel in oorspronkelijke staat is, uitgebreid met een flinke zogenaamde Finse bungalow, met een oppervlakte gelijk aan de benedenverdieping van de boerderij.

Behalve een grote collectie voorwerpen heeft het Streekmuseum een grote collectie foto’s, een uitgebreide genealogie van “Het Groene Hart”, met de nadruk op Het Reeuwijkse Land en een kleine bibliotheek met boeken en publicaties uit de streek.

Het Streekmuseum Oudheidkamer Reeuwijk biedt voor elk wat wils. Kinderen kunnen tijdens hun bezoek speuren door het museum, meedoen met een fotowedstrijd of met hun Smartphone leuke filmpjes maken.

Er kunnen nu ook mindervaliden ons Museum bezoeken, aangezien er bij de trap naar de zolder een traplift is geïnstalleerd. Ook zijn wij in het bezit van enkele rollators.

Streekmuseum Oudheidkamer Reeuwijk is gevestigd in een voormalige boerderij. Het gebouw, dat dateert uit 1907, is nog vrijwel volledig intact. Het doel van het museum is erfgoed te bewaren en de kennis te delen.

Voorzitter: Remmert Kerst

www.streekmuseumreeuwijk.nl

info@streekmuseumreeuwijk.nl

0182-393773

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk