Stichting Reeuwijkse Jeugd/Jongerencentrum “Loos-end”

Over ons

GESCHIEDENIS “LOOSE END” REEUWIJK

Medio de jaren eind 70 van de vorige eeuw, kwamen er tekens van de Reeuwijkse (hang)jongeren, voor een eigen jeugdhonk. Mede door diverse protesten naar de Reeuwijkse gemeenteraad toe, die dus wel enige jaren duurden, werd uiteindelijk in 1981 de stichting Reeuwijkse Jeugd opgericht.
Het jaar erop, in 1982, werd er begonnen met de bouw van het Jeugdhonk, die in het begin de naam “Highway 12” had, deze werd echter na 3 jaar veranderd in “Loose End”.

In eerste instantie was het jeugdhonk in een soort huishoudelijke stijl ingericht, met diverse oude bankstellen en tafels, wat toen al een bruincafé achtig idee gaf.

Het jeugdhonk van buiten zag er echter uit als een grote bouwkeet, van hout dus, en was toen al niet erg ruim aan de binnenkant. Het podium was niet groot, ongeveer twee bij vier meter. Dus als er een band kwam spelen moest er steeds op creatieve wijze een stuk bijgeplaatst worden, wat weer resulteerde in kleinere zaalruimte.

Het jeugdhonk was voor iedereen toegankelijk en doordat een groot deel van de bezoekers in de beginjaren liefhebbers waren van hardrock, kwamen er ook meer en meer hardrockbands en dus ook meer bezoekers.

Dit had tot gevolg dat er een stuk aan het houten pand mocht worden gebouwd. Dit werd een stenen aanbouw, waar een podium werd verwezenlijkt van ongeveer vijf bij acht meter en met daar achter een kleedkamer met douche en toiletten, voor de bands die kwamen optreden, dus dat was al een luxe.
Het houten pand ging echter steeds meer mankementen vertonen, die niet meer te verhelpen waren, het was al een 3e hands keet toen het gebouwd werd, en gezien de vochtige omgeving was het hout al aardig aan het rotten gegaan in de loop der jaren.

In 1994 mocht er dan van het Reeuwijkse gemeentebestuur een totaal nieuw pand neergezet worden, deze keer geheel van steen en beton en er was zelfs in het begin nog een balkon met terras, deze werd echter na verloop van tijd omgebouwd tot bestuurskamer/ vergaderruimte.
Diverse delen van het oude pand werden echter weer gebruikt, waaronder de oude fundering en toiletten en een deel van het voormalige interieur.
De muziekstijl van Loose End is in de jaren 90 langzamer hand overgegaan in diverse house stijlen, wat resulteerde in houseparty’s, beachparty’s etc., afgewisseld met rockbands tussendoor.

Aan het verbouwen was echter nog steeds geen einde gekomen; medio 2002 moest de ingang verplaats worden vanwege een gemeentelijke herindeling. Er mocht echter wel een stuk aangebouwd worden op de plaats van de oude ingang. Daar is nu dus een totaal nieuwe toiletten groep gekomen en een voorraad ruimte voor de bar en op de plaats van de oude toiletten is nu een grote garderobe ruimte gekomen. De afgelopen zomermaanden is bijna alles wat nog geverfd en/ of opgeknapt moest worden gebeurd en is Loose End weer vanaf september 2003 geopend en in een ander jasje gestoken.
Voor wat leuke foto’s vanaf 1982 tot heden zouden we zeggen: klik er wat aan!! En voor alle andere activiteiten die jongerencentrum Loose End te bieden heeft kunnen jullie ook op deze site terecht.

Namens bestuur en medewerkers: groetjes en tot ziens in Loose End.

Contactpersoon: Voorzitter Rene van der Linde, Sterrenmos 15, 2811GX, Reeuwijk.

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk