Have a Cigar

Have a Cigar is een pop- / rockcoverband vernoemd naar de Pink Floyd song ‘Have a Cigar’. Naast Pink Floyd covers speelt deze band ook covers van andere grootheden uit de popmuziek, varierend van the Beatles, the Doors, REM tot U2.

De band is opgericht in 2009 door familieleden Dennis Kooistra (gitaar) en Paul Kooistra (drums). Niet veel later voegde een ander familielid, Sascha van ‘t Hoog (bas) zich bij de band en later dat jaar ook meestergitarist Gertjan Slappendel (geen familie).

In Februari 2010 beleefde deze formatie, toen nog ‘Sounds Familiair’ geheten, hun vuurdoop tijdens ‘Bodegraven rockt voor Haiti’ in de Zon. Na nog een aantal optredens, o.a. in café Vrienden van de Hoeck, voegden begin 2011 ook Gijs Smit (toetsen) en Robbert Groenendijk (zang / gitaar) zich bij de band. In deze formatie en voor het eerst als Have a Cigar, traden zij op tijdens Koninginnenacht 2011 in ‘de oude Blokker’. Spelend voor een 1000 koppig publiek vermaakten zij alle aanwezigen met een spetterend optreden, waarover veel in de kranten geschreven is.

 

Have a Cigar staat voor passievolle pop- en rockcovers met een eigen tintje.

 

De band bestaat uit de volgende leden:

 

  • Paul Kooistra (drums / zang)
  • Dennis Kooistra (gitaar / zang)
  • Sascha van ‘t Hoog (basgitaar / zang)
  • Gertjan Slappendel (sologitaar / zang)
  • Robbert Groenendijk (zang / gitaar)

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk