Iris Rijntjes Sieraden/Objecten

Bijzondere sieraden van Zilver, Staal en Stof

Mijn werk kenmerkt zich door simpele, krachtige lijnen en bijzondere ontwerpen.

Ik vind het een uitdaging om elke keer weer een uniek ontwerp te maken. Daarbij maak ik gebruik van verschillende materialen. Ik hou van de zachtheid en glans van zilver, de warmte van goud, de krachtige uitstraling van staal en de organische vormen die je met stof kan maken. Ik zoek daarbij, naast de kracht en eenvoud van simpele lijnen, naar subtiliteit en schoonheid. Vaak ontstaat dit door het toevoegen van andere materialen zoals bijvoorbeeld klei of (edel)stenen.

Inspiratie haal ik, mede als groot dansliefhebber, uit het lichaam zelf. Maar ook uit de natuur, met haar grote diversiteit aan vormen. Mijn passie is het maken van sieraden rond een bepaald thema of idee (soms gecombineerd met fotografie). Het idee is de ingang, de vormgeving en het materiaal zijn volgend. Zo ontstaan specifieke, samenhangende series.

Contact

Iris Rijntjes
Van Swietenstraat 3
2801 AH
Gouda

06-48700798
info@irisrijntjes.nl
http://www.irisrijntjes.nl

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk