Vivace Reeuwijk, Ontspanningskoor

Gemengd Koor Vivace Reeuwijk

In 1986 begonnen, is Vivace ook vandaag de dag nog steeds een zéér levendige vereniging,

Mogen wij Vivace eerst even kort voorstellen?
Vivace is een gemengd koor, dat de laatste jaren steeds meer optredens verzorgt in Reeuwijk en directe omgeving. Het is een koor dat momenteel uit ruim 75 leden bestaat en wekelijks, onder leiding van onze enthousiaste dirigent Gerard van der Zijden, oefent op een repertoire dat erg breed is en eigenlijk heel veel omvat:

Zeg maar van Bach tot Beatles en van Opera’s tot Musicals

Na aanvankelijk in 1986 te zijn begonnen als een koor dat vooral licht klassieke koorwerken zong, is het repertoire intussen verruimd met populairdere koorwerken. Naast klassiek werk maken zangstukken uit bekende musicals, volksliedjes uit een veelheid van landen en dus ook in vele talen, het ons mogelijk om concerten met een “voor elck wat wils” programma te brengen. Al ruim 16 jaar zijn onze Concerten bij Kaarslicht in december zéér gewaardeerd en trekken veel bezoekers. Ook onze jaarlijkse optredens op Koninginnedag en de Kerstsamenzang in Reeuwijk-Dorp zijn druk bezocht. In het kader van de Reeuwijkse Cultuurweken werden (in eigen regie) al verschillende malen zeer gevarieerde muziekavonden georganiseerd. Kortom Vivace heeft een gewaardeerde plaats weten te verwerven in de Reeuwijkse cultuur.

Hoogtepunten in ons bestaan waren daarnaast de bezoeken en optredens (bij ons Tsjechisch zusterkoor) in Turnov, in Putten en op Vlieland. Afgelopen jaar (2011) ter gelegenheid van ons 25-jarig bestaan de bijzondere koorreis naar Trier én een zéér speciaal Jubileumconcert.

Hoewel wij constant streven naar steeds betere prestaties op zanggebied, houden we de repetities natuurlijk wel gezellig. Wij repeteren overigens elke donderdagavond van 20.00 – 22.00 uur in Kerkelijk centrum De Ark, ‘t Kerkestuk 1 in Reeuwijk

Ook zin om (mee) te zingen?

Wij hebben nog stééds stemmen nodig (vooral goede alten/tenoren). Heeft u zo’n goede stem en vindt u het een uitdaging, om met ons mee te zingen dan bent u van harte welkom op een van onze repetities. Kom gerust langs en beleef onze repetitie (extra partituren zijn beschikbaar). En lees ook even dit artikel met nadere informatie voor aspirantleden.
Of stuur een e-mail om een afspraak te maken. Natuurlijk kunt U ook telefonisch contact opnemen met een van onze bestuursleden, zodat wij U persoonlijk kunnen voorlichten en een afspraak maken.

Via een stemtest worden aspirant-leden ingedeeld in de passende koorpartij.
Tot ziens bij Vivace Reeuwijk!

 

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk