Muziekvereniging Oefening Baart Kunst Driebruggen ( OBK)

Muziekvereniging OBK Driebruggen

Muziekvereniging Oefening Baart Kunst uit Driebruggen is een bloeiende vereniging bestaande uit een fanfare orkest, een slagwerkgroep en een eigen opleiding. In haar meer dan 80-jarige bestaan is de vereniging gegroeid tot wat het nu is; een muziekvereniging waar met veel plezier op hoog niveau gemusiceerd wordt.

Het fanfare orkest repeteert wekelijks op donderdagavond van 19.30 tot 22.00 uur in Custwijc te Driebruggen.

Fanfare orkest

Het fanfareorkest komt sinds 2004 uit in de tweede divisie. Mark van Mil is sinds 2001 dirigent van het fanfare orkest. Gedurende het jaar geeft het uit zo’n vijf en dertig muzikanten bestaande fanfare orkest van Muziekvereniging Oefening Baart Kunst concerten op verschillende locaties.

Hierbij valt te denken aan het jaarlijks terugkerende voorjaarsconcert en pleinconcert, maar ook aan uitwisselingsconcerten met andere fanfares, harmonieën, brassbands en zelfs koren en musical-casts. Daarnaast wordt regelmatig deelgenomen aan festivals en concoursen.

Naast deze concerten is Muziekvereniging Oefening Baart Kunst actief bij evenementen als de intocht van Sinterklaas, Koninginnedag en de Jeugdavondvierdaagse in Woerden.

Opleidingen

Muziekvereniging Oefening Baart kunst beschikt over haar eigen opleiding voor beginnende en ervaren muziekanten. De opleidingen worden verzorgd door een koperdocent, een saxofoondocent en een slagwerkdocent.

Contact

Sandra Hagoort
Oosteinde 24
3466 LB
Waarder

0348-502010
obk-driebruggen@live.nl
https://www.facebook.com/OBKDriebruggen

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk