Museum proeverij ” de Koffietuin “

Midden in het groene hart van Nederland ligt het museum De Koffietuin. In het plaatsje Nieuwerbrug bij Bodegraven is in een oude boerderij met gedeelten uit 1610 van alles op koffiegebied te vinden. In het museum zijn er rondleidingen en ook workshops op afspraak.


Er zijn meer dan 25 soorten koffie te koop, waarvan sommige van exclusieve eigen import, zoals koffie uit Toradja en de “Kopi Luwak” en andere wereldberoemde soorten als de Jamaica Blue Mountain. Ook wordt het hele thee- assortiment van Wijs & zonen verkocht, dat zijn meer dan 100 theeën.

Van mei tot en met september kunt u iedere zaterdag en zondag op het landelijk gelegen terrein koffie drinken, met onze “home-made” appeltaart van bijzondere receptuur waarin appels en eieren van eigen erf zijn verwerkt. Naast deze, inmiddels beruchte, appeltaart is er ook peren- chocoladetaart en citroentaart. Nieuw dit jaar is de uitgebreidere lunchkaart en de versgebakken pannenkoeken! Ook de cappucino is bijzonder, met melk afkomstig van een naburige biologische boerderij en met de “handtekening” van de barista, de zogenaamde “latte art” (een mooie figuur getekend met melk in de cappucino)

Velen hebben de weg inmiddels weten te vinden om te genieten van onze unieke koffiecultuur en -omgeving.

Rondleiding

Op afspraak kunt u een rondleiding reserveren langs de vitrines met als onderwerpen: Koffie branden, koffie malen, koffie zetten en koffie serveren. Bij ontvangst krijgt u een kopje koffie al dan niet met eigen gebakken appeltaart. Daarna ziet u een dvd-presentatie met daarop beelden van het koffieplukken op de plantage in Indonesië. Dit is ook de koffie die u bij ons kunt proeven. Als afsluiting kunt u nog een kopje koffie naar keuze drinken en nog even wat rondkijken of lekker buiten zitten.

Prijzen van de rondleiding: € 7,50 p.p.
Rondleiding met appeltaart: € 9,50 p.p.
Rondleidingen zijn op afspraak en met minimaal 10 personen

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk