Mix Voices Popkoor

Het koor is in maart 2016 opgericht en maakt onderdeel uit van de activiteiten van Vocaal Regionaal

Door het koor worden er verschillende popsongs gezongen uit de jaren 60/70 tot heden. Denk hierbij aan songs van de Beatles, Maroon 5, Krezip, Melee, Robbie Williams en vele anderen, waardoor de variatie niet ontbreekt en het voor iedereen elke repetitie weer een muzikale belevenis is in een gezellige en gemoedelijke sfeer.

Iedereen vanaf de leeftijd van 16 jaar kan zich aanmelden. Wekelijks is men welkom om dan gratis één repetitie van het koor mee te maken.

Karin (1989) is een zangeres en tekstschrijver die wekelijks zelf op de planken staat. Na haar afstuderen aan de Rotterdamse Popacademie stond zij gelijk met twee benen in het werkveld, zowel voor als achter de schermen, van een leslokaal tot op Jazzfestivals. Hoe je Karin kunt omschrijven? Een Rotterdamse aanpakker, een aanstekelijke “kan ik niet, dat ken ik niet” mentaliteit met een enorme dosis enthousiasme. Wordt onrustig bij gebrek aan zowel het maken als luisteren van muziek en besloot daarom niets anders meer te doen dan muziek ademen. In de koorlessen leer je je stem op een gezonde manier te gebruiken, krijg je tips over samenzang, dynamiek, timing, houding maar bovenal: musiceren vanuit het hart, op het gehoor, vanuit de tenen.

We werken niet met notenschrift en doen niet aan een stemtest. Hierdoor is het voor iedereen toegankelijk. Er wordt gewerkt met professionele geluidsbanden welke per stemgroep zijn ingezongen. De arrangementen zijn doorgaans 3 tot 5 stemmig.

Elk koorlid maakt zelf een keuze uit 1 partij van de ingezongen stemgroepen. Op deze wijze bereiken we snel een mooi resultaat.

Er wordt wekelijks op woensdagavond gerepeteerd van 19:30 – 21:30 uur.

Locatie:

Pr. Beatrixschool,
Dronenplein 7,
Bodegraven

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk