MarryzGlaz

GLAS:

Het licht, de spiegeling, het kwetsbare en het sterke.

Mijn glasobjecten zijn door middel van glasfusing gemaakt. Dit is een techniek die in de glaskunst wordt gebruikt waarbij stukjes of repen glas van dezelfde of verschillende kleuren samengevoegd worden door ze gedeeltelijk te versmelten.

Een glasobject zal uw woning of uw tuin verfraaien.

U zult iedere dag genieten van wat een glasobject met lichtinval in uw woning of tuin gaat doen.

Op mijn grote glasobjecten zit een stukje bladgoud wat mijn kenmerk is.

In Thailand zag ik de Thaise bevolking dit flinterdunne edelmetaal op een boeddhabeeld of een ander heilig object wrijven om geesten gunstig te stemmen of in de hoop dat een wens in vervulling zal gaan.
 Daarnaast kan het ook een manier zijn om respect te betuigen aan een familielid, een vriend of ander persoon in de omgeving.

Door een stukje bladgoud aan een kunstwerk toe te voegen hoop ik dat, voor de eigenaar van het gekochte glasobject, een wens in vervulling zal gaan.

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk