Magda Rijneke

De in Bodegraven wonende keramiste is bekend door haar krachtige, robuuste maar toch verfijnde handvormen.

Haar schalen en kommen in strakke vormen zijn het kenmerk van deze kunstenares. Hierbij is opmerkelijk hoe eenvoud van vormgeving gekoppeld met een extra accent haar werkstukken opvallend verdiepen.

De keramische werken van Magda horen thuis in een traditie van pottenmakers, die vooral bewogen worden door het aardse van de klei. Ze werkt graag met oxides die aan de klei een bijzonder kleur effect geven waarbij de structuur van de huid een belangrijke rol speelt.

In de eenvoud van vorm zoekt zij naar nuances in de doorwrochte huid. Door het gebruik van grove chamotte en oxides worden de contrasten tussen glad en grof, ruw en structuur benadrukt.

De werken worden handmatig opgebouwd en zijn uniek en eenmalig.

Zij zijn puur, perfect in het niet perfecte en elke kant ervan heeft iets verrassends.

Magda laat zich inspireren door de natuur, maar vooral de aardse kleuren van de herfst zijn haar grootste inspiratiebron.

Het lijkt dat ze met haar werk als het ware de mineralen aan de aarde onttrekt.

Doelstelling:

Creatief, scheppen en met vakmanschap bezig zijn. De werken zijn handmatig opgebouwd (niet op de draaischijf) en zijn uniek en eenmalig.

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk