Maestro Class Luchtdirigeren ” DIRIGENT VAN JE EIGEN DENKBEELDIGE ORKEST “

Mijn passie voor klassieke muziek had ik al vanaf m’n vroege jeugd, maar de stap om er iets mee te doen heb ik gezet na een opleiding tot trainer en m’n succes op het eerste Nederlandse kampioenschap Luchtdirigeren.

In de verschillende workshops van Maestroclass® die ik geef, zie ik mensen in beweging komen.

Senioren

Het verband tussen voldoende beweging en gezondheid is wetenschappelijk overtuigend vastgesteld. Dat geldt voor jong, maar zeker ook voor oud! Maar luchtdirigeren biedt meer dan alleen het positieve effect op de vitaliteit. Andere factoren zijn bijvoorbeeld de herkenning, de herinnering en de beleving van de muziek. Soms komen emoties en herinneringen los, waardoor mensen helemaal opgaan in het luchtdirigeren.

Ze vergeten fysieke klachten en ondergaan een workshop Maestroclass® als een belevenis. Dit inspireerde de Amerikaan David Dworkin tot het ontwikkelen van het internationaal bekroonde bewegingsprogramma Conductorcise®. Wij werken intensief op dit vlak samen met deze vitaliteitsgoeroe.

Maestroclass® wil de komende jaren stappen zetten op het vlak van vitaliteit en beweging. Met wetenschappers, zorgverleners en natuurlijk de luchtdirigenten zelf onderzoeken wij nieuwe wegen om (oudere) mensen meer te laten bewegen. Ons centrale uitgangspunt hierbij is om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van luchtdirigeren. Even alles vergeten en opgaan in jezelf en in de muziek!

Kids

Een Maestroclass®-workshop is voor veel kinderen een eerste kennismaking met klassieke muziek. Luchtdirigeren lijkt misschien ouderwets, maar het is toch ook spannend. Juist kinderen staan open voor de emoties van de muziek en de componist. Dit vertalen zij heel gemakkelijk naar hun eigen partituur. Is de juiste setting aanwezig, dan is zo’n workshop een feest. Voor de kids, voor het publiek en voor de begeleiders.

Geïnteresseerd om te ontdekken wat kinderen hebben geleerd van Maestroclass®, lees de referenties en bekijk de filmpjes. Speels, spannend en stoer.
De effecten van een Maestroclass®-sessie laten zich niet eenvoudig meten. Maar kijk naar die emotie, die lachende gezichten en die vreugde. Zoveel positieve energie ………

De ervaringen van een aantal deelnemers aan onze workshops staan bij onze referenties. Wij komen natuurlijk graag langs om te praten over de vele mogelijkheden.

Ik zie de passie, voel de beleving en merk de overgave. Mensen laten zich gaan, tonen emoties en ontdekken onvermoede krachten in zichzelf.

Iedereen voelt zich dan een Maestro en geniet van, zoals Andy Warhol het zo treffend omschreef, zijn 15 minuten eeuwige roem. Als je als begeleider & inspirator mag meewerken aan zo’n beleving, dan schept dat enorm veel voldoening. Die passie, die bezieling en dat gevoel wil ik met behulp van Maestroclass® realiseren. Het enige dat jij hoeft te doen, is meegaan op zo’n muzikale toer.

Contact

maestro Class ( Richard van Roessel )
Bovenpolderweg 5
1165 LH
Halfweg

06-21169461
info@maestroclass.nl
http://www.maestroclass.nl

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk