Long Way Blues

Long Way Blues, heeft een lange weg van ervaring, en dat is goed te horen.

De bandleden zijn:

Willem van Houten-Gitaar, Corbin Wassenaar-Keys, Ed Blanken-Bas, Piet Wittebol-Drums.

 

Activiteiten:

LWB speelt bekende bluesklassiekers van weleer, geinspireerd door Eric Clapton, Gary Moore, Freddy King, Peter Green, Rory Gallagher, Joe Bonamassa e.a. Daarnaast speelt LWB ook eigen werk met de vertrouwde LWB sound.

Doelstelling:

Publiek vermaken en zelf er vooral lol in hebben.

Long Way Blues, een band met een lange weg van ervaringen en optredens die in 1976 begon. Willem van Houten, geïnspireerd en destijds leerling van gitarist Ted Oberg van de legendarische band Livin’ Blues, startte in 1975 met een paar vrienden The Long Way Bleusband. Dit bleef niet on op gemerkt, al gauw volgde optredens  met succes.

De Amerikaanse bluespianist Champion Jack Dupree nodigde LWB tijdens een bluesfestival in 1979 in Alkmaar uit een paar nummers mee te spelen. Ook de tour met de Engelse rockband The Pretty Things door Nederland was een bijzonder gebeuren. (zo schreef muziekkrant Oor). Ook speelde LWB met o.a. Rob Hoeke, Livin’ Blues, Flavium, Barrelhouse en andere bekende bands. Na vele optredens, diverse demo’s en meegewerkt te hebben aan een verzameling LP Blue Fits You (Munich records) besloot LWB er in 1988 mee te stoppen.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en LWB staat sinds 1999 weer op het podium alsof ze nooit zijn weggeweest. Sindsdien wordt de blues weer als vanouds ten gehore gebracht. Ook nu weer heeft LWB speciale muziek momenten beleefd met o.a. session met Nicko Christiansen en John Lagrand (Livin’ Blues)

Contactpersoon: Willem van Houten

 

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk