Little Stef

The Rock ’n Soul van Little Stef

Little Stef is een coverband rondom Stephanie van Bunningen. Steffie, ook wel het ‘gouden strotje’ van het Groene Hart genoemd, is klein van stuk maar met grote daden op het podium. Zij heeft in de afgelopen 15 jaar (!!) al menig tentfeest, kroeg of festival op zijn kop gezet. Elk optreden van Little Stef is een groot feest met oude soul van o.a. Aretha Franklin, Nina Simone en Tina Turner en recentere (rock) covers van o.a. Anouk, Melissa Etheridge en Pink. Little Stef rockt maar weet je ook te raken met hartverscheurende blues van onder andere Beth Hart. De band staat als een huis en wordt al jaren gevormd door Richard Bakker (gitaar), Hans Nottelman (Bas), Gijs Smit (toetsen), Ben Schuttenbeld (drums), Gerard Thuis (gitaar), Arjan en Willem van der Meer (trompet) en Dirk Hoogendoorn (Sax). De 9-mansformatie heeft inmiddels ruim 200 optredens op haar naam staan en op festivals gespeeld met o.a. Kensington, Go Back to the Zoo, Jeugd van Tegenwoordig, Handsome Poets, etcetera. Voorprogramma’s van onder andere De Dijk, Barrelhouse, Band zonder Banaan, etc. De band little Stef biedt ‘uitjedakgarantie’.

Het verhaal

2002….de relatie van Richard Bakker loopt op de klippen. Om troost te vinden heeft hij de keus tussen de gitaar of de fles. Richard gaat op gitaarles en na een paar maanden oefent hij wat rustige nummertjes met Stephanie van Bunningen die hij al van kinds af aan kent. Stephanie heeft de muziek met de paplepel ingegoten gekregen. Haar vader Peter is fervent bluesliefhebber en als het even mogelijk is dan nodigt Peter op de tennisbaan in Bodegraven (waar hij de boel runt) goede bandjes uit voor de tennisfeesten. Steevast pakt Stephanie dan even de microfoon om een liedje mee te zingen.

Als Peter 50 wordt (Stephanie is dan nog maar 16) willen Stephanie en Richard hem verrassen met een heuse live-band op zijn verjaardagsfeestje in societeit KRAS in Bodegraven. Richard benadert zijn vriend Ben die al jaren in allerlei bandjes drumt. Op zijn beurt haalt Ben Hans Nottelman erbij met wie hij in een grijs verleden in de kerk een bandje heeft gespeeld. Voor een eenmalig project is Hans wel in en aldus is “Little Stef” geboren. Het optreden in KRAS voor de verjaardag van Peter is een doorslaand succes. Natuurtalent Steffie klinkt in één keer helemaal goed, alleen de band rammelt nog aan alle kanten.

In 2003 wordt de band voor een vervolgproject versterkt met sologitarist René. René speelt ook viool en het repertoire is verrassend met country- en bluesinvloeden. Een belangrijke impuls krijgt Little Stef & the Gators als Rients zijn intrede doet. Rients – ontdekt op een karaokeavond op….jawel de tennisbaan – is niet alleen een sterke zanger met zijn donkere stem, hij is ook een rasentertainer. En..hij ligt goed bij de meisjes! Jongerencentrum De Zon in Bodegraven staat op zijn kop als Steffie en Rients de boel vermaken. In 2005 wordt Boskoop veroverd. Met de komst van sologitarist Erik (in plaats van René), de boskoopse buurman van Ben, heeft Little Stef zijn vaste bezetting gekregen. Erik brengt de rock binnen bij Little Stef en de blues en country verdwijnen naar de achtergrond. Little Stef & the Gators heet vanaf nu kortweg Little Stef en de zegetocht gaat door! Inmiddels speelt Little Stef het dak eraf op festivals als Krostpop, Koninginnedagen in Bodegraven en Boskoop en de najaarsmarkt in Bodegraven. De band staat stevig en Steffie – het “gouden strotje” uit Bodegraven (volgens de regionale kranten) – is uitgegroeid tot een sterke podiumpersoonlijkheid. Samen met Rients verovert ze hart na hart in het Groene hart. In 2006 komt de CD ‘Little Stef Rocks you’ uit, opgenomen in de Art of Soundstudio en de cd geeft een uitstekend beeld van de band.

Rients besluit in 2007 te stoppen met Little Stef. De band kost veel tijd en Rients kan het steeds moeilijker combineren. Na enig overleg besluiten de andere bandleden in een 5 mansformatie door te groeien. En dat lukt prima. Little Stef krijgt menig tentfeest, kroeg of festival op de knieën. Hoogte punten zijn onder andere de concerten voor Flora Live voor ruim 800 a 900 man en Borft Live voor ruim 1.000 mensen. In 2012 als de band bijna 10 jaar bestaat, gaat Erik zijn eigen weg met de coverband Waterproof Shampoo. Een ambitieuze coverband die ruim 40x per jaar optreedt, hetgeen bij Little Stef niet mogelijk is. Al snel is een nieuwe gitarist gevonden en hij komt nog uit Boskoop ook! Gerard Thuis is zijn naam en zijn inbreng is vooral de blues en zijn warme gitaarsound. Minder rock dus maar Little Stef krijgt nieuwe energie van deze nieuwe gitarist. In oktober 2012 als Peter van Bunningen 60 jaar wordt viert Little Stef haar 10-jarig bestaan in Bar Amsterdam. Een supermiddag onder andere door gastspelers zoals Willem van Houten (Long Way Blues) en Erik Ferweda.

Helemaal gezellig wordt het in het najaar van 2012 als de 24-jarige toetsenist Michel Molenaar toetreedt tot Little Stef. Net als Steffie komt hij uit Woerden (Steffie woont inmiddels opzichzelf in Woerden) en hij versterkt de sound van Little Stef met een ronkende hammondsound, warme ‘toetsentapijtjes’ en gevoelige pianopartijen. Little Stef bestaat inmiddels uit zes personen en ze besluiten in 2013 een nieuw project te starten. Little Stef is gonna keep the soul alive! Met ondersteuning van de blazers Willem, Arjan en Dirk worden oude soulnummers van Aretha Franklin, Etta James, Nina Simone, Tina Turner en the Bluesbrothers vertolkt. Steffie rockt niet alleen, ze heeft soul, dat hoor je, dat zie je en dat voel je! En het wordt een groot succes! De 9-mansformatie wordt regelmatig gevraagd voor festivals, tentfeesten of gewoon in de kroeg. Zo speelt Little Stef op de Woerdense Vakantieweek met o.a. Kensington, Go Back to the Zoo en Handsome Poets. Ze sluiten festivals af zoals Koetstock en Flora Live. En in september 2014 staan ze met veel succes in het voorprogramma van De Dijk voor 900 bezoekers. Ondanks de successen besluit Michel in het voorjaar van 2014 zijn hart te volgen om rock, ska en punk te maken.

Oude bekende Gijs Smit uit Bodegraven neemt zomer 2014 echter vloeiend zijn taak over. Kortom: anno 2017 is Little Stef ontwikkeld van een éénmalig verjaardagsproject tot een swingende rockcoverband die elke zaal weer op zijn kop weet te zetten met soul, blues, rock en pop! Het is niet alleen de muziek die hen bindt, maar ook het onderlinge plezier en dat is goed te zien en te horen!

Check ons op twitter, facebook en onze site (www.littlestef.nl)

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk