Kunstenaarscollectief en galerie Hoek 29 in Bodegraven bestaat 2 jaar.

Kunstenaarscollectief en galerie Hoek 29 in Bodegraven bestaat 2 jaar.

Over leegstand in de gemeentes gesproken. Hoe kan het gaan met een pand wat al lange tijd leeg staat. Dankzij de culturele commissie kreeg dit pand een bestemming voor kunstenaars. Ondanks de meer dan 100 kunstenaars in Bodegraven en omgeving bleek het toch moeilijk om een vast collectief te vormen. Met min 6 deelnemers konden we toch van start in maart 2016. Die 6 deelnemers waren nodig om de galerie en alles wat erbij komt kijken draaiende te houden. Door de periode heen zijn er wat wisselingen geweest. Maar nu heeft Hoek 29 meer vorm en vastigheid gekregen. En is inmiddels een bekende naam voor velen. Zo heeft een leegstaand pand een mooie functie gekregen waar de omwonende ook blij mee zijn. Nieuwe ontwikkelingen in Hoek 29.Per 1 maart mogen wij twee vaste deelnemers verwelkomen.


Piet van der Zee, hij schildert met acrylverf, realistisch en impressionistisch met veel gevoel voor kleur en details. Hij gaat schilderles geven met acryl voor beginners.


Marian de Jong, zij gaat aan kinderen teken en schilderles geven. Marian maakt groot werk in acryl, met name portretten, kleurrijk en geabstraheerd.

De deelnemers die er van de start af bij waren zijn:

Nisett de Wit, schildert volgens de klassieke meesters met olieverf en geeft les in tekenen en schilderen.

Ap Quist fotograaf, geeft workshops.


Corrie Voordouw keramiste, geeft workshops keramiek

IJsbrand Swart fotograaf, academisch afgestuurd geeft lessen in fotografie o.a. voor de volksuniversiteit

Met steeds weer nieuwe wisselende gastexposanten blijft het een inspirerende plek om binnen te lopen, te werken en les te geven.
www.hoeknegenenentwintig.nl of tel 06-15263957

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk