Kaasproeverij bij proeflokaal Pons in Nieuwerbrug a/d Rijn

Over ons


Ik ben Pons Habben Jansen en kaashandelaar. Mijn ouders hadden een agrarisch bedrijf met een kaasmakerij dus de kaassector is mij met de paplepel ingegoten.

Na het doorlopen van mijn schoolperiode heb doorlopen, ben ik gaan werken bij een poeliersbedrijf in de buurt maar kreeg daar de reactie dat ik te veel praatte en iedereen van zijn werk hield. Mijn toenmalige werkgever stelde voor om mee te gaan naar de markt en daar kon ik alles aan elkaar praten. Ik was meteen verkocht, wat was dat gaaf!!

Na een jaar ben ik gaan werken bij een kaashandelaar op de markt en daar kreeg ik het idee om voor mezelf te beginnen. Mede door het behalen van een paar gouden medailles bij het Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours heb ik met mijn bedrijf een sprong gemaakt in de Nederlandse kaaswereld.

Inmiddels bezetten we met een flink team verschillende markten door Nederland en ga ik mij steeds meer verdiepen in het maken van bijzondere kaas.
Samen met een vriend van vroeger die naast een agrarisch bedrijf een kaasmakerij bezit, werk ik inmiddels nieuwe producten uit. In het verleden ben ik met mijn bedrijf naar verschillende bierfestivals geweest en daardoor bij een bierclub van vrienden terecht gekomen. Ik nam als versnapering wat kaas mee en ben zo hobbymatig kaasproeverijen gaan doen.

Zo is het idee ontstaan om een kaasproeflokaal op te zetten. Na een forse verbouwing van onze koeienstal is er een ruimte voor kaasproeverijen ontstaan waar het op verschillende dagen mogelijk is voor gasten om zo’n unieke kaasproeverij mee te maken. We werken met een aantal thema’s en geen kaasproeverij zal hetzelfde zijn! Houdt u van kaas en vindt u het een avontuur om iets nieuws te ontdekken en te proeven dan zit u goed bij een van onze proeverijen!

Kaasproeflokaal

Onze 3 uur durende kaasproeverijen vinden plaats in Nieuwerbrug a/d Rijn op zondagmiddagen van 15:00 tot 18:00. U wordt ontvangen met een kop koffie of thee waarna de proeverij start. Minimaal 20 kazen worden doorgenomen en geproefd onder het genot van drie bijbehorende consumpties. Reserveren voor groepen is mogelijk tot een maximum van 60 personen. Eventueel is een andere dag en/of tijd in overleg mogelijk. Desgewenst kunnen wij werken met thema ‘s zoals een land, wijn, bier of whisky. Hierover, of met andere vragen, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Kaasproeverij

Wilt u met een grote groep vrienden/collega’s een kaasproeverij uitproberen, of wilt u gewoon weten hoe het in zijn werk gaat? Neem dan contact op via info@pons.nu

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk