Kaasboerderij Arcadiahoeve in Bodegraven

De Arcadia Hoeve is in 1977 gebouwd door de familie Van Dieijen.

De van Dieijens zijn kaasmakers-van-huis-uit. Vele generaties van de familie van Dieijen die buitengewoon smaakvolle kaas produceert. De familietraditie laat zich goed proeven! Wij maken verse Witte Meikaas en Goudse Kaas.

Op de Arcadia hoeve wordt omringt door ca 85 hectaren weiland. Het sappige gras van het land vormt met andere voedingscomponenten het dagmenu van de 380 melkkoeien.

Witte Meikaas

Al sinds 1988 produceren wij het jaar rond Witte Meikaas. Van oorsprong werd witte Meikaas aan het begin van het weideseizoen gemaakt. Omdat men ‘s winters op de meeste boerderijen geen kaas maakte, was de meimaand voor de rabbijnse toezichthouders de periode bij uitstek om hen te contracteren en het gereedschap te reinigen volgens de joodse spijswetten. Nog steeds wordt Witte Meikaas voornamelijk gemaakt ten behoeve van de (oudere) joodse consumenten in en rond Amsterdam.

Bijna alle kaasspeciaalzaken, dagmarkten in Amsterdam en tal van andere plaatsen verkoopt men jaar rond verse Witte Meikaas. Verder is hij vooral in trek bij buitenlanders: Russen, Portugezen en Zuid-Amerikanen. Traditioneel wordt de kaas zonder zuursel bereid. Verder wordt de wrongel zo grof mogelijk gesneden en voorzichtig geroerd, om het uitlekken van de wei te beperken. Witte meikaas heeft een gewicht van 3 kg

Product informatie
Omschrijving smaak: Meikaas is nauw verwant aan Mozzarella. De smaak is fris, zuiver en romig. Segment: Verse kaas Gewicht: 3 kg Melksoort: Koemelk
Melkbehandeling: Gepasteuriseerd

Goudse Kaas

De Familie van Dieijen maakt heerlijke romige boerenkaas, met een volle smaak. De koeien krijgen in de zomer zoveel mogelijk vers gras, dat proef je!

Wij zijn gespecialiseerd in het maken van Goudse Boerenkazen van 18 kilogram, maar op aanvraag leveren we ook kazen met een ander gewicht. Onze kaas vindt zijn weg naar de consument via grote en kleine afnemers.

Kaas automaat


Onze kaasautomaat, kaas van eigen boerderij!!! En dat is uniek in Bodegraven. Bij de automaat is dagelijks van 09.00 uur tot 21.00 uur verse kaas te halen. In de automaat kan alleen contant geld, brief of munt. De automaat wisselt. In de automaat liggen alle soorten kaas zoals; Jong, Jong Belegen, Belegen en Extra belegen.

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk