Kaas & Zuivelboerderij van de Bas Nieuwerbrug aan de Rijn

Ons bedrijf ligt in Nieuwerbrug (Zuid-Holland).

Wij proberen ons bedrijf met elkaar zo goed mogelijk draaiende te houden waar wij erg trots op zijn. Het bedrijf telt 95 hectare, dat zijn bijna 170 voetbalvelden! We hebben 170 melkkoeien, en 110 dieren jongvee.

Fokkerij. Wij gebruiken o.a.
-End Story
-Dempsey
-Gold-Crow

We gaan een paar keer per jaar naar de veekeuring met onze eigen koeien. Zoals: Jongveedag Lekkerkerk, Fokveedag Woerden, Koexspo, Wintershow Noorde Loos

Boerenkaas is kaas die echt op de boerderij bereid is.

Momenteel zijn er zo’n 300 boerengezinnen die zich hebben gespecialiseerd in het zelf verwerken van de melk van hun koeien tot Boerenkaas. Zij gebruiken voor het kaasmaken dagverse melk, rechtstreeks van de koe. En wij zijn 1 van die 300 gezinnen.
“Boerenkaas is een ambachtelijk product. De bereiding is voor een groot deel handwerk. Toewijding, gevoel voor de kaas en heel schoon werken zijn noodzakelijk voor het verkrijgen van een smakelijke kaas.
Kenmerkend voor Boerenkaas is de verscheidenheid in geur en smaak. Deze verscheidenheid is juist één van de karakteristieke eigenschappen van Boerenkaas die het product bijzondere charme verleent. Boerenkaas is alles behalve een gestandaardiseerd eenheidsproduct. Per kaasboerderij proeft men als het ware de verschillen in voer, in grondsoort, gras, receptuur en bereidingswijze. Ook per seizoen varieert de smaak van Boerenkaas. Juist omdat Boerenkaas zo puur en ambachtelijk bereid wordt, zijn de verschillen in voer per seizoen nadrukkelijk merkbaar in de smaak van de kaas.”

Wij verkopen echte boerenkaas in onze eigen winkel. Op onze site kijk je een beetje achter de schermen, en kun je ons kaas aanbod bekijken.

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk