Interkerkelijk Koor Promising Voices

Bezoekadres: Dinsdagavond in de Ichtuskerk te Bodegraven.

Interkerkelijk koor Promising Voices is in januari 1994 opgericht.

Bodegraven is sinds de oprichting de standplaats van Promising Voices. De leden komen veelal uit het Groene Hart, maar ook van ver daarbuiten. Het koor wordt ondersteund door geluidsman Remco Van Mastrigt en een een combo van 3 bandleden. Het combo bestaat uit Björn Hoogenes (piano), Sven Rozier (drums) en Eric Verschuur (basgitaar).

Het koor, onder leiding van dirigent Leon van Veen, heeft ruim 70 enthousiaste leden.

Leon van Veen (1976) is geboren in Emmeloord. Vanaf zijn vierde tot aan z’n vijftiende jaar heeft Leon zich als autodidact orgel-en pianospelen aangeleerd. Pas toen het voornemen ontstond om naar het conservatorium te gaan, is hij op orgelles gegaan. Eerst bij de plaatselijke organiste in Benthuizen, maar al snel bij Ronald de Jong te Zoetermeer. Ruim twee jaar later werd hij toegelaten tot het Koninklijk Conservatorium te Den Haag waar hij in 2000 zijn diploma heeft behaald.
Momenteel is Leon werkzaam als dirigent van een drietal koren:
Promising Voices te Bodegraven
CJK de morgenster te Alblasserdam
Gospelkoor El Shaddai te Lopik
Daarnaast is hij vaste begeleider op orgel en of piano van meerdere koren.
Leon geeft ook lessen liedbegeleiding aan de piano aan de Zij instroom opleiding docent muziek van het Koninklijk Conservatorium.
Tijdens zijn studietijd heeft Leon voor twee musicals muziek gecomponeerd.
De laatste jaren legt Leon zich steeds meer toe op het componeren en arrangeren van muziek voor met name Jongeren en Gospelkoren. Deze composities maakt hij samen met tekstschrijver Erwin de Vos.
Naast het componeren en dirigeren werkt Leon ook steeds vaker mee aan CD producties als geluidstechnicus / arrangeur en/of producer.

Wil je bij ons komen zingen?

Heb jij mooie noten op je zang?
Altijd al eens willen zingen in een koor?
Kom eens langs en zing met ons mee!
Wij repeteren elke dinsdagavond.

Van 20:15 uur tot 22:15 uur vind je ons in de Ichthuskerk in Bodegraven (tegenover het station). En jij bent elke dinsdagavond welkom!
Hoewel we een aantal keer per jaar speciale inloopavonden organiseren, hoef je je niet aan te melden of te wachten op een open repetitie. Onze deuren staan altijd open; voor jou en eventueel ook voor iedereen die jij meeneemt. Iedereen tussen de 18 en 55 (mannen 60) kan lid worden van het koor. Je hebt geen zang-ervaring nodig om lid te kunnen worden.
Meezingen, sfeerproeven en genieten; dat is waar onze inloopavonden voor bedoeld zijn. Voor een vliegende start en een goede indruk, is een inloopavond perfect geschikt. Op deze avonden starten we vaak met het repeteren van een nieuw nummer.
Daarnaast zijn de inloopavonden ‘tactisch’ gepland; ze vinden vaak plaats op de momenten die ideaal zijn om aan te haken. Bijvoorbeeld begin september. In die periode start het koorseizoen weer en maken wij een begin aan de Volkskerstzang. Besluit je op deze inloopavond lid te worden, kun je jezelf samen met ons klaarstomen en sta je na 3 maanden zelfverzekerd tussen ons te stralen op de Volkskerstzang!
Mocht je enthousiast zijn en lid willen worden van ons koor, kun je dit tijdens je bezoek aan onze repetitie(s) aangeven. Je krijgt sowieso wat informatie en een inschrijfformulier van ons mee. Er is een jaarlijkse contributie van toepassing, welke samen met de algemene regels en voorwaarden zullen worden toegelicht bij aanvang van jouw lidmaatschap.
Neem gerust contact met ons op indien je vooraf wat meer informatie wilt over ons koor, of over de procedure rondom een lidmaatschap. Hiervoor kun je de contactpagina van deze website gebruiken.

Activiteit:

Zingen, concerten geven. Meest bekend is de jaarlijkse volksheilszang.

Doelstelling:

Onder leiding ven een dirigent, enthousiast zingen om zo Gods liefde door te geven.

Voorzitter: Esther Kevelam.

 

&nbsp

Contact

Esther Verweij
Overtocht 5
2411 BS
Bodegraven

06-10648701
info@promisingvoices.nl
http://www.promisingvoices.nl

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk