Ineke Hamoen

Edelsmid, een heerlijk vak! Ik hou van het proces van ontwerpen, schetsen, bewerken van metalen, zoeken naar vormen, solderen en afwerken.

Een draagbaar en uniek sieraad voor iemand maken, dat is wat ik fijn vind van dit vak. Iemand blij maken met een exclusief sieraad.

De verwondering die edelstenen telkens weer bij mij opwekken, zorgt voor gedachten-spinsels. Hoe ga ik deze mooie steen verwerken in een sieraad. In mijn atelier voel ik me thuis tussen mijn gereedschappen en daar maak ik elk sieraad met passie voor materialen, kleuren en vormen. Een ambacht met een ‘fairtrade’ gouden randje!

Zelf hou ik bij sieraden van eenvoud, van blikvangers. Ik draag altijd minimaal sieraden maar dan wel opvallend en uitgesproken van vorm. Rustige kleuren en kleding als basis met daarbij een opvallend sieraad als eyecatcher. Tegenstellingen, spiegelingen, een soort dualiteit, maar dan net even anders. Dat vind ik spannend.

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk