GouweHart Orkest

Het GouweHart Orkest

Welkom bij het GouweHart Orkest, het semiprofessionele projectorkest voor Gouda en omstreken.
Het geeft elk half jaar een kleine serie concerten.
Het GouweHart Orkest wil klassieke kwaliteitsmuziek bereikbaar te maken voor een breed publiek.
Dit doet het orkest door betaalbare concerten te organiseren met toegankelijke muziek en aandacht voor een authentieke uitvoering van de betreffende stijlperiode.

Jacques van der Meer, dirigent

Jacques van der Meer werd al op jonge leeftijd geraakt door de muziek van J.S. Bach en tijdgenoten. Hij studeerde gitaar aan het Haags Conservatorium, maar ontdekte dat de contrabas hem dichter bij de passie uit zijn jonge jaren zou brengen Na zijn studie specialiseerde hij zich in de authentieke uitvoeringspraktijk van de oude muziek, onder meer met specialisten als Gustav Leonhard, Frans Brüggen, Ton Koopman en Sigiswald Kuyken.

Van der Meer speelt sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw met vele professionele ensembles in binnen- en buitenland en maakte concertreizen over de hele wereld.
De afgelopen jaren musiceerde hij ondermeer met het ensemble Das Kleine Konzert, het kamermuziekensemble Musica Alta Ripa, La Stagione Frankfurt en de Kölner Akademie. Jacques heeft een grote hoeveelheid CD’s opgenomen en was vertegenwoordigd in vele radio- en TV-opnames, waaronder tientallen jaren met Hermann Max en Das Kleine Konzert voor de WDR. Met Ronald Brautigam en de Kölner Akademie neemt hij in deze periode de volledige serie pianoconcerten van Mozart en Beethoven op.

Sinds enige jaren richt Jacques van der Meer zijn passie op het dirigeren. Hij volgde een intens traject om zich het vak eigen te maken en verruilt steeds meer de plaats in het orkest voor een plaats voor het orkest om van daaruit zijn jarenlange ervaring over te kunnen brengen.

Annemarie van Prooijen, concertmeester

Violiste Annemarie van Prooijen (1983) won op jonge leeftijd reeds prijzen bij muziekfestivals en concoursen. Ze werkte mee aan diverse cd-opnames met o.a. Henny Vrienten en Maarten Willems. In 2011 debuteerde zij met een pianotrio van Schumann in de kleine zaal van het Concertgebouw.
Annemarie werd op 8-jarige leeftijd toegelaten tot de Jong Talenten afdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij 6 jaar les had van Qui van Woerdekom. Aan het Utrechts Conservatorium studeerde zij klassiek viool bij Karen Turpie, Kees Hülsmann en Chris Duindam, onder wiens begeleiding zij in 2011 haar bachelor cum laude ontving.
Twee jaar later behaalde zij haar master diploma met specialisatie kamermuziek bij Chris Duindam en Elisabeth Perry.
Annemarie assisteerde vanaf 15-jarige leeftijd in de lespraktijk van haar eerste viool juf Stieneke Voorhoeve-Poot. Tijdens haar opleiding heeft Annemarie verscheidene privé-leerlingen lesgegeven. Momenteel heeft Annemarie regionale lespraktijken in Gouda en Leerdam en geeft zij namens Stichting Vonk les in Waddinxveen. Bovendien is Annemarie actief op bekende en minder bekende podia als soliste, kamermusicus en als concertmeester van het GouweHart Orkest.
Annemarie bespeelt een L.W. Roumen viool uit 1818 te Amsterdam, en een R. Gérome strijkstok, beide in bruikleen van het Nationaal Instrumenten Fonds.

Contact

Aaf Gerhardt
Cornelis Ketelstraat 87
2806 SL
Gouda

06-11011113
gouwehartorkest@gmail.com
http://www.facebook.com/gouwehartorkest

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk