found fabric: textile artwork by Barry passchier

Sinds een paar jaar maak ik collages van textiel. Om goed uit te kunnen leggen wat dat nu precies is, gebruik ik graag de Engelse omschrijving “fabric picture”.

Mijn “pictures” zijn gemaakt van allerlei soorten, meestal gebruikt, textiel. Ik put daarbij uit mijn eigen voorraad, vind textiel in kringloopwinkels en ik krijg ook restanten van familie en vrienden als ze denken dat ik er iets mee kan. Om die reden heb ik mijn website de naam “found fabric” gegeven.

Inspiratie vind ik meestal dichtbij, in mijn eigen omgeving of in herinneringen. Maar ook het werk van andere kunstenaars kan voor mij de aanzet zijn tot een nieuw werk. Met mijn ideeën maak ik een compositie waarbij de kleuren, weefsels en patronen van het textiel samen met het borduur- en naaiwerk ook een rol spelen.

Ik heb veel plezier in het hele proces van zoeken, kijken en maken. Het maken van een werkstuk, van begin tot eind, neemt veel tijd in beslag, ook al zijn ze maar klein. Maar dat geeft op zijn beurt weer ruimte aan nieuwe ideeën die tijdens het maken een plek krijgen in het eindresultaat.

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk