Fanfare Promotie Orkest

Het Fanfare Promotie Orkest

Stichting Streekfestival heeft een fanfare projectorkest opgericht die zich als doel stelt om de orkestvorm fanfare als cultureel erfgoed te promoten en te behouden. Hierbij gaat het om een concert-fanfare, een orkestvorm die voornamelijk in Nederland en Belgi├ź voorkomt. De concertfanfare geniet bij het grote publiek nog geen grote bekendheid. Vaak denkt men bij de naam fanfare nog aan muzikanten die in uniform op straat marcheren.

Om dit, soms wat oubollige imago op te poetsen is het belangrijk om het Fanfare Promotie Orkest Oslo 2014 (2)t grote publiek kennis te laten maken met de hedendaagse vorm van de fanfare. Het Fanfare Promotie Orkest bestaat uit saxofonisten, koperblazers en slagwerkers die als bevlogen amateurs spelen in diverse verenigingen uit het Groene Hart en daar buiten.

Als ambassadeurs van de concert- fanfare willen zij graag hun muziek aan publiek laten horen die hier normaliter niet zo snel mee in aanraking zou komen..

17012015lucienne-de-valk-dirigent

Dirigent

Lucienne de Valk studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam, faculteit Hilversum Conservatorium.

Zij behaalde daar het praktijkdiploma Harmonie Fanfare Directie in 1991 en het diploma Docerend Musicus Klassiek Slagwerk in 1992. Zij vervolgde haar studie directie bij Maurice Hamers.

Lucienne heeft tweemaal meegedaan aan de dirigentenwedstrijd van het Wereld Muziek Concours te Kerkrade, waarbij zij doordrong tot de halve finale. Momenteel is Lucienne werkzaam als dirigent bij de Brandweerharmonie te Bilthoven en vaste vervanger bij verschillende orkesten. Tevens dirigeert zij regelmatig Project- en Play-in orkesten. Daarnaast is zij ook actief als slagwerkdocent bij het Muziek Collectief Bodegraven, Fanfare DSS Aarlanderveen en Fanfare Wilhelmina te Zwammerdam.

Sinds 2006 is zij als projectleider betrokken bij verschillende culturele projecten van Stichting Evertshuis te Bodegraven. Lucienne is de vaste dirigent van het Fanfare Promotie Orkest van Stichting Streekfestival

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk