Fabulous

Fabulous!

Over Fabulous!
!

Koor Fabulous! is een ambitieus koor uit Bodegraven dat bestaat uit circa 70 enthousiaste zangeressen van begin 20 tot begin 70.
Fabulous! is als Het Popkoor in 2007 ontstaan uit een samenwerking tussen Muziekvereniging Semper Avanti en Cultureel Centrum Het Evertshuis in Bodegraven. Sinds januari 2013 is het koor, als gevolg van het opheffen van de muziekvereniging, een werkgroep binnen het Evertshuis. Drie leden van het koor zorgen voor de dagelijkse gang van zaken.

De dirigent

Koor Fabulous! valt onder de bezielende leiding van dirigent Maurits Draijer. Maurits – zelf zanger, stempedagoog en dirigent bij diverse andere koren – weet de dames met de nodige humor muzikaal telkens weer op een hoger niveau te brengen. Hij begeleidt het koor zelf op de piano. Samen met de repertoirecommissie maakt hij de keuzes voor de muziek. Meer informatie over Maurits Draijer is te vinden op de website van Zangstudio Voorburg.

Repertoire

Het repertoire wisselt regelmatig en bestaat uit diverse muziekstijlen, waaronder pop, rock, soul, musical en a capella. Ook staan diverse kerstsongs op het repertoire. Over het algemeen wordt er gezongen in het Engels en vierstemmig.
Mooie songs als All of me van John Legend en Jar of hearts van Christina Perri, de soulvolle medley met songs van Aretha Franklin, genaamd Queen of Soul, het Afrikaans klinkende Adiemus van componist Karl Jenkins en een prachtige medley met muziek uit Les Misérables zijn enkele voorbeelden uit het afwisselende repertoire.

Repetities

Er wordt iedere week op maandagavond van 20.00 – 22.00 uur gerepeteerd in de theaterzaal van het Evertshuis, Julianastraat 4 in Bodegraven. In de maanden juli en augustus is een zomerstop en ook in de kerstvakantie wordt er doorgaans niet gerepeteerd.
Tijdens de repetities wordt er serieus en hard gewerkt aan het instuderen en verfijnen van het repertoire, maar bovenal hangt er een gezellige sfeer en is het fijn om met elkaar te zingen. Met behulp van digitale oefenbestanden wordt er door de leden ook thuis muziek ingestudeerd.

Meedoen

Denk je dat het koor misschien ook iets voor jou is? Kom dan gerust één of twee repetities bijwonen en meezingen! Stuur van tevoren wel even een e-mail naar info@koorfabulous.nl, zodat we weten dat je komt. We ontvangen je dan, maken je kort wegwijs en zorgen dat er een map voor je klaarligt, zodat je lekker mee kunt zingen.
Ben je helemaal enthousiast geworden en wil je graag lid worden dan volgt eerst een korte stemtest met de dirigent om te kijken in welke stemgroep jij het beste past.

Meer informatie en contact

Interesse om eens mee te komen zingen? Of om te komen luisteren tijdens een concert of optreden? Of wilt u het koor boeken voor een optreden? Neem dan even contact op via info@koorfabulous.nl
Bekijk voor een voorproefje de optredens op www.youtube.com/koorfabulous en blijf op de hoogte door ons te volgen op https://www.facebook.com/koorfabulous/

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk