Marijke van Es

Sinds 1979 ben ik bezig met keramische werkvormen.

Op de avondopleiding van Keramiek te Gouda heb ik de grondbeginselen van het draaien op een draaischijf en allerlei boetseer- en handtechnieken geleerd. Ik ben mij gaan ontwikkelen, begeleid door verschillende keramisten. Het zelf ontwerpen spreekt mij het meeste aan, vooral een variatie van gedraaide werkstukken en deze dan naar eigen idee vervormen hebben mijn voorkeur.

Glazuren stel ik zelf samen met verschillende grondstoffen,waarbij ik met aardse kleurnuances werk.

Met porseleinklei maak ik kralen, om sieraden te maken of draai ik bekers of schaaltjes.
Ik exposeer regelmatig:o.a bij Galerie KUNSTZICHT te Waddinxveen,de Bibliotheek te Waddinxveen en te Reeuwijk, de Remonstrante Kerk te Waddinxveen en verschillen restaurants: de Unie en Easy-Dinner.

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk