Eric Ehlert, Een hobby in Steen

Beeldhouwen in steen, meer dan een hobby

In 2001, na mijn pensionering, verzeilde ik geheel onverwacht in de beeldhouwerij.

Serpentijn, diabas, dolomietenkalk, arduin, nooit van gehoord. Gereedschappen als rondeel, boucharde en job, geen idee !!! En dan ook nog met mijn nooit gebruikte rechter hersenhelft ontwerpen !!

Een andere wereld, en wat voor één. Tijd verslindend en vooral verslavend.

De poort van deze wereld werd voor mij geopend door de Bodegraafse kunstenares Riet Kolenberg. De grote rondleiding echter kreeg ik van Caroline Ruizeveld.Zij geschoold, gepokt en gemazeld in de beeldende kunst, leerde mij gedurende een aantal jaren veel facetten van haar mooie vak.

Met dank aan Caroline, vind ik het leuk om U middels een fotogalerij te laten zien hoe ik, vanuit een beroep wat bestond uit cijfers en verslagen, belandde in een wereld van steen en vormen.

Eric Ehlert.

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk