Atelier Jelle & Jenny Drenth

BEELDHOUWEN, SCHILDEREN

Hij laat zich inspireren door zeer veel onderwerpen uit het dagelijks leven. Zijn werk is herkenbaar vanwege zijn felle kleur gebruik, de herkenbare wijze van uitdrukken en zijn continue strijd tussen realiteit en abstract.  

Toch wil hij juist continue bezig zijn met het opdelven van nieuwe dimensies in hemzelf. Steeds grenzen verleggen, waardoor steeds nieuwe stijlen en verfstructuren ontstaan. Bovendien wil hij zich niet herhalen zelfs niet als een bepaald schilderij goed in de markt ligt.

Sinds 2001 is er een nieuwe passie ontstaan n.l.  beeldhouwen in steen, groene en zwarte serpetijn en springtone en schildert op doek met acryl realistisch en geabstraheerd.  Hij heeft geen specifieke stijl, daarom is zijn werk zo diverse.

Hij heeft verschillende workshops gevolgd, maar ook bij hem thuis is hij met beeldhouwen bezig. Vooral zijn 3D inzicht(vanuit zijn werk aan boord van schepen ontwikkelt) en het steeds maar voelen, hoe ver het beeld vordert, versterkt zijn band met het maken van stenen beelden. Ook hier zoekt hij steeds naar uitersten om het beeld zijn maximale vorm te geven.

In 2006 heeft Jelle een aantal dagen in een bronsgieterij/modelmakerij mogen werken om ook hier ervaring op te doen met het maken van bronzen beelden. In 2007  zijn de eerste bronzen beelden gegoten. Meesten beelden zijn geschikt voor binnen en buiten.

Contact

Jelle Drenth
Prins Bernhardstraat 34
3466 LT
Waarder

0348-501850
atelierjelle@hetnet.nl
http://www.atelierjelle.nl

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk