Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Het verhaal van Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

In het Groene Hart van Holland neemt Bodegraven-Reeuwijk een eigen plek in. De gemeente met 34.000 inwoners bestaat uit diverse landelijke woonkernen. Zes dorpen en enkele buurtschappen die samen één gemeente vormen: Bodegraven, Driebruggen, Hogebrug, De Meije, Nieuwerbrug, Reeuwijk-Brug, Reeuwijk-Dorp, Sluipwijk, Tempel en Waarder. 

Watersport

Bodegraven-Reeuwijk is een gemeente waar het leven in alle opzichten gewoon is. Middenin de hectische Randstad heerst hier de rust van het platteland. Hier worden inwoner en bezoeker uitgenodigd om eropuit te gaan. De door turfwinning ontstane Reeuwijkse Plassen zijn een uniek watersport- en natuurgebied. De Oude Rijn en de Wiericke zijn belangrijke vaarroutes met elk een eigen karakter. Ze komen bij Fort Wierickerschans, een fort uit de 17e eeuw, bij elkaar.

Wandelen en fietsen

In de uitgestrekte polders rondom de dorpskernen zorgt de combinatie van actieve agrariërs en aandacht voor natuurbehoud voor een aantrekkelijk en gevarieerd landschap waarin het heerlijk wandelen en fietsen is. Er is een breed aanbod van lokaal voedsel met kaas en bier als blikvangers. Misschien is het wel hierdoor dat zich in de gemeente opvallend veel gelauwerde restaurants bevinden.

Bodegraven

Bodegraven is met ongeveer 17.000 inwoners de grootste kern van de gemeente. In het gezellig centrum van Bodegraven vormen de aanwezige kaaspakhuizen het decor voor een ruim aanbod winkels, restaurants en terrassen. Het dorp heeft door de ligging aan de A12 en aan de spoorlijn van Utrecht naar Leiden een uitstekende bereikbaarheid. De grote bedrijventerreinen vormen een rijke bron van werkgelegenheid. De handel in kaas speelt een belangrijke rol in het ondernemende dorp waarvan de geschiedenis teruggaat tot in de Romeinse tijd.

Buitengewoon

Bodegraven-Reeuwijk is kortom een gemeente waar het leven zo heerlijk gewoon is gebleven: Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

SONY DSC

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk