Atelier de Keizer Voor het stillen van je kunst-honger

Over mij

Ik heb een passie voor papier. Papier in al zijn verschijningsvormen: blanco, gekleurd, geprint, bedrukt; foto’s in kranten, tijdschriften, boeken… Knippend, schuivend en plakkend zet ik losse stukjes papier om tot een geheel in de vorm van een collage, een object, een ansichtkaart of een pop-up kaart.

Binnen de discipline Collage werk ik verschillende thema’s uit.

In het thema ‘Maatschappij’ verbeeld ik mijn kijk op gebeurtenissen in de wereld, vaak met een knipoog. Humor is ook het thema binnen de serie ‘Niets-aan-de-hand-meisjes’, waarbij ik afbeeldingen van de geschilderde pin-ups van Gil Elvgren (VS, 1914-1980) gebruik. Voor mijn meer abstracte collages laat ik mij inspireren door de collages van Kurt Schwitters (Duitsland, 1887-1948), de Dada-beweging en de pop-art kunst. Mijn recenste thema is ‘Be different’, een oproep aan de beschouwer om zich te onderscheiden van de massa, te zoeken naar en het behouden van de eigen identiteit.

Naast mijn liefde voor papier heb ik een zwak voor mooie garens om mee te breien. Ik vind het heerlijk om na mijn werk overdag in mijn atelier, ‘s avonds op de bank met de kat op schoot en de tv aan, te ontspannen met een breiwerk.

Contact

Winnie de Keizer
Noordstraat 7a
2411 BG
Bodegraven

06-48803726
winter59@gmail.com
http://www.atelierdekeizer.com

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk