Anneke van den Broeke

Ik werd geboren in 1940 te Pasoeroean (Oost-Java), in het voormalige Nederlands-Indië, en kwam in 1946 naar Nederland. ik woon al geruime tijd in Bodegraven.

Ik was jarenlang werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs. In 1982 voltooide ik mijn studie Orthopedagogiek aan de universiteit van Utrecht en werkte vervolgens als orthopedagoge in de geestelijke gezondheidszorg.

Tekenen en schilderen zijn van jongs af aan een hobby van mij geweest en door de jaren heen heb ik verschillende technieken beoefend.
Het aquarelleren heeft mijn voorkeur omdat ik steeds weer word geboeid door het spel van loslaten en vormgeven, waar deze techniek om vraagt.

Bronnen van inspiratie zijn : mijn geboorteland, de natuur, muziek en poëzie. Vaak is voor mij niet duidelijk wat er eerder was;
de herinnering aan een gedicht of de verbeelding ervan.

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk