Rembrandt festijn zaterdag 13 juli 2019

Zaterdag 13 juli wordt er door de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk in het centrum van Bodegraven op 4 locaties een Rembrandt dag georganiseerd.

Wat kunt u verwachten op deze dag: Er worden in het Evertshuis en de Trouwzaal van het gemeentehuis films vertoond over het leven van Rembrandt.

Op het Raadhuisplein staan ongeveer 30-40 kunstenaars te werken. Dat kunnen zijn Schilders, Beeldhouwers en iedere ander kunst. Deze kunstenaars kunnen zelf kiezen of zij in de kledij uit de tijd van Rembrandt willen staan, die wordt dan door de Culturele Commissie aangeschaft. Deze kleding gaat dan na het festijn verdeeld worden aan de toneelverenigingen binnen onze gemeente.

Er wordt voor alle kinderen van Bodegraven een opstelwedstrijd uitgeschreven. Deze opstellen worden tentoongesteld in de trouwzaal en worden beoordeeld door kinderboekenschrijfster Vivian den Hollander en de schrijver Geert Kimpen. Uiteraard krijgen de winnaars een leuke prijs. Zij kunnen met hun ouders/verzorgers en broertjes/zusjes 1 dag naar of het Rijksmuseum of naar het Rembrandthuis.

In de Lutherkerk zal heel de dag muziek gespeeld worden uit de tijd van Rembrandt. Zo is er een organist, een koor, een blokfluitiste een zangduo, een harpiste

Op het Raadhuisplein zullen lange tafels komen waar de mensen een lunch, tegen een kleine vergoeding, kunnen bestellen in de stijl van Rembrandt Er zullen workshops zijn. Er komt in de muziektent op het Raadhuisplein een zeer grote nachtwacht te staan, waar de kinderen mee op de foto gaan.

In Hoek 29 kunnen mensen in kledij van Rembrandt op de foto, Bij Marry Glazz studio is er een permanente tentoonstelling over Rembrandt en is er ook speciaal Rembrandt bier te koop

U hoeft zich op deze dag niet te vervelen. Kunstenaars die mee willen doen kunnen zich aanmelden via info@kunstencultuurbenr.nl


Neem direct contact op.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw bericht

Vraag en aanbod

Contact

Wilt u meer informatie over het werk van de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk of wilt u met ons in contact komen? Vul dan hier het contactformulier in.

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk