MUZIEK MAAKT SLIM!

MUZIEK MAAKT SLIM!

Wat sport is voor het lichaam is muziek maken voor de geest.

Muziek maken kent naast het spelplezier en de creativiteitsbeleving een aantal positieve bijwerkingen. Hersenen hebben baat bij het bespelen van een instrument.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat er een verband bestaat tussen het bespelen van een instrument en een hogere intelligentie. Daarnaast wordt de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen gestimuleerd.

Kinderen scoren hoger op diverse intelligentietesten en het spelen heeft een uitstraling op verschillende persoonskenmerken zoals sociale vaardigheden en empathisch vermogen.

Voor meer informatie: “Muziek maakt slim” van Hans Günther Bastian.


Neem direct contact op.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw bericht

Vraag en aanbod

Contact

Wilt u meer informatie over het werk van de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk of wilt u met ons in contact komen? Vul dan hier het contactformulier in.

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk