Gemeente Bodegraven-Reeuwijk start met lokale corona campagne

Vanuit de Veiligheidsregio Hollands Midden is afgelopen vrijdag aangegeven dat communicatie de komende tijd het belangrijkste middel is om te sturen op het gedrag van mensen als het om het naleven van de basisregels tegen corona gaat.

Ook is door de Veiligheidsregio aangegeven om hier zo nodig per gemeente een lokale kleur aan gegeven .
Het team Communicatie van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft hierover nagedacht en heeft een concept bedacht om de verschillende basisregels voor corona op een andere manier onder de aandacht te brengen.

Te beginnen met het plaatje hierboven. Hier wordt de 1,5 meter regel nog eens, op een bij onze gemeente passende manier, geïllustreerd.

Met deze twee figuurtjes zal steeds een ander stukje van de coronaregels worden toegelicht. Of er wordt een aparte activiteit aan gekoppeld voor verschillende aandachtsgroepen.

Om het verder aan te kleden en te illustreren is onderstaand bijpassend plaatje bedacht. Andere illustraties zijn in de maak.

In de lokale campagne van onze gemeente, die volgende week van start gaat, wordt voor kaas gekozen omdat Bodegraven het grootste kaaspakhuis van Nederland is. Zo ligt de grootste hoeveel Gouda kaas opgeslagen in Bodegraven. Engelstalige noemen dit Gooo-dah cheese. Maar omdat de meeste kaas in Bodegraven ligt noemen we het in onze gemeente Booo-dah cheese. Net even anders. Kaas ligt dan ook voor de hand om te gebruiken voor de campagne. Maar dan op een speelse manier.

Vanaf volgende week wordt de campagne op social media zichtbaar gemaakt onder de hashtag #booodahcheese. En hangt onderstaande poster aan de lantaarnpalen in onze gemeente.

De hoofdlijnen van de campagne is door het college van B&W (zijnde de ‘stamhoofden’ van de dorpen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk) akkoord bevonden. Het college wil graag voortvarend een campagne opstarten om bij te dragen aan het verminderen van het aantal besmettingen door mensen weer intensiever op de basisregels te wijzen. De campagne duurt zeker een maand en omvat verschillende acties.

Als inwoners van onze gemeente ideeën hebben of suggesties kunnen zij die kenbaar maken via communicatie@bodegraven-reeuwijk.nl.

We doen het hier net even anders! Samen vechten we tegen corona.


Neem direct contact op.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw bericht

Vraag en aanbod

Contact

Wilt u meer informatie over het werk van de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk of wilt u met ons in contact komen? Vul dan hier het contactformulier in.

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk