Bravo-on-tour Project van het Evertshuis

Bravo-on-Tour Cultuur brengt mensen in beweging

Sinds het najaar van 2017 werken twee theatermakers in opdracht van het Evertshuis in enkele kernen van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, op zoek naar bijzondere (levens)verhalen van bewoners. Het verzamelen van verhalen, via kleinschalige persoonlijke ontmoetingen en activiteiten, duurt tot en met de zomer van 2018. In het najaar worden de verhalen herschreven voor intieme voorstellingen op locatie.


De theatermakers stellen we graag aan je voor:

Richard van Roessel.

Al sinds zijn vroege jeugd heeft hij een passie voor (klassieke) muziek. In 2008 werd hij de eerste Nederlands kampioen Luchtdirigeren. De beleving van muziek doorgeven, dat is zijn passie.

Michiel van de Burgt.

Woont in Nieuwerbrug. Hij heeft zijn sporen ruimschoots verdiend als acteur, schrijver en regisseur. Michiel realiseerde verschillende wijktheaterprojecten, hij weet hoe het is om persoonlijke verhalen als uitgangspunt te nemen voor een culturele ervaring.

De voorstellingen worden in de deelnemende kernen gespeeld en bewoners worden nauw betrokken bij de totstandkoming. Het streven is de voorstellingen te spelen in het voorjaar van 2019.

Het Evertshuis is initiatiefnemer van dit project. De beleving van theater en muziek is in onze ogen niet voorbehouden aan een theaterzaal. Mooie culturele ervaringen horen ook in het hart van de samenleving thuis en zijn voor iedereen toegankelijk. Cultuur kan als geen ander een (deel van) de samenleving in beweging zetten door samenwerking te stimuleren en mensen met elkaar te verbinden. Samen iets moois maken, daar gaat het ons om.
Als Evertshuis hebben we Richard en Michiel voor dit project gevraagd omdat we er van overtuigd zijn dat zij met zowel hun werkervaring als manier van werken dit project tot een succes maken. Beiden zijn creatieve denkers, toegankelijk en betrouwbaar.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Buurt Sportcoaches, Bodegraven – Reeuwijk.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de projectleider Esther Didden, via 0172-618484 of e.didden@evertshuis.nl

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk