WECKEN, ZOUTEN & DROGEN “Conserveren in grootmoeders tijd”

Zaterdag 15 juni 2019

De zeer verzorgde tentoonstelling “WECKEN, ZOUTEN & DROGEN” in het Streekmuseum Reeuwijk zal nog worden verlengd tot en met 30 juni 2019.

Een leven zonder koelkast is amper voor te stellen. En toch maakt dit apparaat ons leven pas gemakkelijker sinds de jaren 50 van de vorige eeuw. Hoe ons leven er voor die tijd uitzag, hoe we ons voedsel bewaarden toont de tentoonstelling “WECKEN, ZOUTEN EN DROGEN”.

De expositie geeft een beeld van een aantal methoden voor het conserveren van groenten, fruit en vlees, zoals die tot ca. 1960 in deze regio in de huishoudelijke sfeer werden toegepast.

Bovendien is er een klein boekje te koop met beschrijvingen van de toegepaste methoden hoe men werkte en welk voedsel er mee werd geconserveerd. Dit boekje is samengesteld door de heer Piet Soons.

Voor meer informatie: www.streekmuseumreeuwijk.nl

Openingstijden:
zaterdag 10.00 – 17.00 uur
zondag 13.00 – 17.00 uur
Toegangsprijzen: volwassenen: € 4,00, kinderen tot 12 jaar: € 2,50′ kinderen tot 4 jaar en donateurs: gratis

Stichting Streekmuseum Oudheidkamer

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk