Tentoonstelling Cok Graafland, Wilhelm Dewender en Piet de Wilde in het Wierickehuis

Vrijdag 14 juni 2019

Op vrijdagavond 12 april in het Wierickehuis te Nieuwerbrug zal Hille Schilstra om 20.00 uur eententoonstelling openen van drie kunstenaars uit Nieuwerbrug.

Wilhelm Dewender had in zijn werkzame leven een schilderbedrijf: Interieur Kortekaas in Nieuwerbrug. Na zijn pensioen heeft hij zijn hobby, het schilderen van stillevens, landschappen en ook portretten verder ontwikkeld. Hij werkt vooral met olieverf. In de loop van de jaren heeft hij naast zijn figuratieve werk ook abstracte schilderijen gemaakt. Tijdens de tentoonstelling zullen naast de abstracte schilderijen ook figuratieve schilderijen te zien zijn.

Cok Graafland heeft in zijn werkzame leven een technisch organisatorische functie in de bouw gehad en bij de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Sinds 2016 is hij met pensioen en schildert en fotografeert graag. Zijn onderwerpen vindt hij in de natuur. Tijdens deze tentoonstelling zullen zijn werken in acrylverf op papier te zien zijn.

Piet de Wilde heeft zich tijdens en na zijn werkzame leven bij Heineken, toegelegd op het beeldhouwen. Hij doet dit inmiddels al zo’n dertig jaar. Hij maakt bronzen beelden, realistisch met soms een wat meer vrij ontwerp. Zijn beelden giet hij zelf. Hij doet vaak mee aan exposities en de “Open Atelier Route” om meer mensen kennis te laten maken met zijn werk.Voor de tentoonstelling is een selectie gemaakt van kleine beelden van dieren en mensen.

De tentoonstelling zal te zien zijn tot begin september tijdens openingstijden van het Wierickehuis.
Het Wierickehuis
Graaf Albrechtstraat 1
2415 AW Nieuwerbrug

MA: 10.00-12.00 en 20.00-22.00
DI: 14.00-17.00
WO: 10.00-12.00 en 14.00-16.00
DO: 9.30-10.30 en 14.00-17.00

Wierickehuis

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk