Schilderijen van Leo Zonneveld in Huis van Alles

Dinsdag 18 februari 2020

Na een enerverend leven als wetenschapsattaché heeft Leo Zonneveld, actief als tekenaar sinds zijn jeugdjaren, opnieuw de weg naar penseel en olie pastel gevonden.

Portretten en afbeeldingen van de menselijke figuur blijven hun fascinatie uitoefenen op de schilder die lid is van de “De Goudse Streek”in Gouda.
Leo Zonneveld heeft al in verschillende tentoonstellingen, zowel privé als in clubverband, geexposeerd.

In zijn portretten zoekt de schilder naar het vastleggen van treffende emoties in houding en gezichtsuitdrukking van het model of de opdrachtgever. Hierbij gaat hij figuratief-realistisch te werk en zoekt de expressievorm die boeiend is voor zowel kijker als maker.

Er zijn verschillende technieken die hij gebruikt. Met olie pastel werkt hij dicht op het pure pigment want pastelkleuren mengen kan alleen direct op het werkstuk. Maar voor werk waar heel subtiele streekjes en harmonische kleurovergangen noodzakelijk zijn gebruikt hij toch het liefst acryl of olieverf en een heel dun penseel.

Belangrijk is ook het evenwicht tussen een passende achtergrond en een uniek gezicht te vinden. Dat doet de expressie leven.
Zonneveld: “De meeste inspiratie haal ik tegenwoordig uit het werk van Russische kunstenaars zoals de impressionist Nikolai Blokhin en de hyperrealist Sergej Marshennikov.

Beiden zijn meesters in het vertalen van de menselijke expressie naar het doek.”

De expositie wordt gehouden in het Huis van Alles in Reeuwijk-brug van 11 januari tot en met 14 maart 2020 en is vrij toegankelijk.
De tentoonstelling is te bezoeken op de openingsdagen van de Bibliotheek “De Groene Venen,” eveneens gevestigd in het Huis van Alles.

Huis van Alles Bodegraven-Reeuwijk

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk