Ruud Broekhuizen – Een Lege Plek

Zaterdag 05 juni 2021

In ‘Een Lege Plek‘ is dichter en performer Ruud Broekhuizen op zoek naar een plek waar hij tot rust kan komen als het helemaal mis lijkt te gaan met de liefde. Hij vindt de rust in het bos, waar hij op een bizarre plek een zeer bijzondere man ontmoet. Ze vertellen elkaar hun levensverhaal en proberen er ondertussen achter te komen: is een Lege Plek in je leven nu goed of juist niet?

“De voorstelling Een Lege Plek is verbluffend mooi. Ruud schrijft prachtige gedichten” – Frits Spits, de Taalstaat, NPO Radio 1

Ruud komt oorspronkelijk uit Bodegraven. Hij is voormalig stadsdichter van Gouda (2014-2016), winnaar van het Grote Stadsdichtersgala (2018), programmamaker bij KRO-NCRV, scenarioschrijver en theatermaker. “Als ik voordraag zoek ik het contact met het publiek en kan ik mijn luisteraars meenemen in mijn verhalen. Want zo zie ik mijn poëzie, het zijn verhalen. Soms klein en breekbaar, soms weer bombastisch en theatraal. Maar ze zijn altijd de persoonlijke weergave van mijn blik op de wereld, en hoe ik in deze wereld acteer.”

‘Een Lege Plek‘ is een poëtische, muzikale en theatrale vertelling. Met Ruud Broekhuizen (spel & tekst), Sabien Lommel (spel, zang en piano), Paulien van der Stadt (gitaar en zang), Mariëlle Rijkaart (cello) en Hartini van Rijssel (viool). De gedichten staan tevens in zijn gelijknamige nieuwe dichtbundel. Voor meer info zie ook www.ruudbroekhuizen.nl

ZATERDAG 13 februari 2021

MUZIEKTHEATER/ POËZIE

AANVANG 20.30 uur

ENTREE € 18,50 inclusief drankje mee in de zaal

Cultureel centrum Evertshuis

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk