Opera op het witte doek – Otello van Giuseppe Verdi

Woensdag 17 oktober 2018

De jaloerse generaal Otello is getrouwd met de mooie Desdemona.


Desdemona wordt gezongen door Marina Poplavskaya.

De intrigant Jago heeft een hekel aan Otello, en verzint een plan om hem te gronde te richten. Hij vertelt aan Otello dat Desdemona een affaire heeft met Cassio. Intussen regelt hij alle “bewijzen”. Overtuigd van de overspeligheid van zijn vrouw, wurgt hij haar. Als de list van Jago eindelijk ontmaskerd wordt, slaat Otello de hand aan zichzelf.

Live opgenomen tijdens de Salzburger Festspiele. Uitgevoerd door de Wiener Philharmoniker. Dirigent Riccardo Muti.

Woensdag 17 oktober
Aanvang: 20.00 uur
Entree: €8,50 (incl. consumptie)

Beste operaliefhebbers,

Op woensdag 17 oktober om 20.00 uur neem ik met de Verdi opera Otello afscheid van de serie “Opera op het Witte Doek” in het Evertshuis.
De OPERABUS gaat gewoon door. Voor de komische opera in de Stopera te Amsterdam, de Barbier van Sevilla, hebben zich ruim 50 personen aangemeld. Omdat de bus 60 plaatsen telt, kan een enkeling zich nog aanmelden.

Bij de eerste Opera op het Witte Doek, ruim 4,5 jaar geleden, waren 20 bezoekers aanwezig. Dat aantal nam toe tot 90, waarna een langzame daling intrad. Hoogtepunt was de mooiste Mattheus Passie ooit (semi geënsceneerd) uit Berlijn door Sir Simon Rattle en Peter Sellars, de Berliner Philharmoniker met Magdalena Kozena, Thomas Quasthoff en Mark Padmore waar 150 bezoekers naar toe kwamen.

Begin van deze zomer was het aantal bezoekers naar 20 gedaald. En zo is de cirkel rond. Het juiste moment om te stoppen. Een overzicht van alle vertoonde opera’s treft u aan in de bijlage.
Graag nodig ik u uit voor de afscheidsvoorstelling in het Evertshuis. Directeur Ton van Rheenen heeft beloofd er iets feestelijks van te maken. Ik hoop op bitterballen en een drankje in de pauze.

Meesterpianist in Reeuwijk
Op vrijdag 19 oktober om 20.15 uur speelt de meesterpianist Naum Grubert in De Brug te Reeuwijk. Als u van pianomuziek houdt, mag u dit recital niet missen. Grubert speelt op een Fazioli vleugel, een topinstrument dat speciaal voor hem is gehuurd. Het concertprogramma met de te spelen stukken treft u aan in de bijlage. Voor zover u het nog niet weet, RECUM heeft zijn naam veranderd in ReeuwijkKlassiek.

Tot ziens op 17 en 19 oktober a.s.
met vriendelijke groet,
Rob (R.J.) Kraaipoel, vrijwilliger Evertshuis en secretaris ReeuwijkKlassiek (www.reeuwijkklassiek.nl)

Cultureel centrum Evertshuis

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2015 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk