Expositie Ap Quist: De reis waarheen? Waarom?

Dinsdag 17 mei 2022

Ap Quist, bekende Bodegraafse fotograaf (autodidact) die vanuit zijn hobby-fotografie de afgelopen 15 jaar heeft laten zien dat fotografie een professie én grote passie van hem is exposeert van 24 april t/m 20 mei.

Zijn foto’s zijn niet in een genre te plaatsen, kenmerkend voor zijn werk is ‘doorleefdheid’, emotie en schoonheid voor het gewone. Hij kijkt op een bijzondere wijze naar ouderdom. Veel van zijn foto’s ‘komen binnen’, omdat ze het tegenovergestelde van glamour uitstralen.

De expositie in het Evertshuis ‘De reis waarheen? Waarom?‘ laat een indrukwekkend overzicht zien van indringende foto’s die gemaakt zijn in een viertal voormalige concentratiekampen.

Ap: ‘Ik had de drang om een verschrikkelijke tijd van zo’n 80 jaar geleden op mijn manier in beeld te brengen. Onmenselijke praktijken van de vernietiging van mannen, vrouwen en kinderen. Oorlog is niet de weg om doelen te bereiken!’

Deze expositie is mede mogelijk gemaakt door de Culturele Commissie van Bodegraven-Reeuwijk.*

Expositie te zien tijdens de openingsuren van Het Evertshuis Julianastraat Bodegraven

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk