Bodegraafse Rembrandttentoonstelling bij POP-UP Galerie Marryzglaz

Vrijdag 14 juni 2019

Op zaterdag 6 april a.s. werd om 11.00 uur de Bodegraafse Rembrandttentoonstelling officieel geopend door Robèrt Smits,
wethouder van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

Een tentoonstelling met eigengemaakte, op Rembrandt geïnspireerde, kunstwerken van 15 inwoners uit het Groene Hart.
Bijzonder is het dat er drie deelnemers zijn die hun werk ook hebben ingediend voor de tentoonstelling “Lang Leve Rembrandt”
in het Rijksmuseum in Amsterdam van 15 juli t/m 15 september 2019. Mogelijkerwijs hangen deze werken binnenkort in het Rijksmuseum.

Tijdens deze tentoonstelling zal onze eigen Bodegraafse Rembrandt Harmenszoon van Rijn, Harmen Kooistra, niet alleen met zijn kunstwerken
maar ook al schilderend van 14.00 uur – 16.00 uur in de POP-UP Galerie aanwezig zijn.

Er is dan ook de mogelijkheid om, voor een klein bedrag, binnen 10 minuten een portrettekening te laten maken van (klein)kinderen, leeftijd tussen 5 en 12 jaar. Voor de kinderen is er een kleurplaat en ze maken kans op het winnen van een klein prijsje.

Men kan zich aanmelden voor de workshop het maken van een “Gouden Eeuwse” sieraad in de vorm van een opspeldbare broche.
Deze mini-workshop wordt in mei en juni gegeven. Wees er snel bij want er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Omdat er veel over de belangrijkste Hollandse meester van de 17eeeuw te vertellen is gaat Harmen nog lezingen over Rembrandt geven in de Galerie,
maar dit kan ook op locatie: b.v. op school, vereniging, bedrijf.

Gekleed in kledij van die tijd weet Harmen dan op een boeiende wijze te vertellen over één van de grootste schilders en etser in de Europese kunst.
Belangstellenden voor deze lezing kunnen zich aanmelden in de POP-UP Galerie.

De komende maanden zullen er nog andere activiteiten plaatsvinden die later bekend worden gemaakt.

Zaterdag 6 april is overigens Harmen Kooistra samen met zijn Saskia in prachtige kleding van die tijd aanwezig.
Maak een foto van, of samen met, hen.

Deze bijzondere expositie is drie maanden te zien in de POP-UP Galerie Marryzglaz.

POP-UP Galerie Marryzglaz | Kerkstraat 22 | Bodegraven | Openingstijden: vrijdag en zaterdag: 12.00 uur – 17.00 uur

MarryzGlaz

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk