Nieuwe expositie ” De meester en zijn leerlingen” bij POP-UP Galerie Marryzglaz

Vrijdag 25 oktober 2019

Zaterdag 5 oktober a.s. wordt om 15.00 uur, onder het genot van een hapje en een drankje, de nieuwe expositie “De meester en zijn leerlingen”,
in de POP-UP Galerie Marryzglaz in de Kerkstraat 22 in Bodegraven, geopend.

Een expositie met werken van deelnemers van twee amateur schilderclubjes, de Krea Klub en de Boreftse Colour Schildersclub, uit Bodegraven.

De Krea Klub

Deze schilderclub is rond 1980 door kunstenaar Alphons van Leeuwen voor ouderen opgericht. Na twee jaar heeft kunstenaar Harmen Kooistra het schilderstokje van hem overgenomen.
De klub begon met twee mensen en nu zijn er ongeveer 25 mensen, in allerlei leeftijdscategorien, die wekelijks in de Vijverhof bij elkaar komen.
Sommige leerlingen zitten er al meer dan 30 jaar bij.

De Boreftse Colour Schildersclub

In 2000 is deze club van enthousiaste mensen ontstaan, met als hobby: kunst-schilderen.
Zowel beginners als gevorderden komen een groot deel van het jaar, iedere woensdagmiddag, in een gehuurd atelier in het Evertshuis, bij elkaar om in een ongedwongen sfeer samen te schilderen.

Er worden allerlei technieken bedreven: olie, acryl en aquarel. Er wordt geen lesgegeven maar men leert van elkaar en er worden soms nuttige tips gegeven.
Dit alles in een open, gezellige en creatieve sfeer.

De oudste deelnemer aan deze expositie is de Bodegraafse Leny van Aalst, ze is onlangs 90 jaar geworden.
Ze doet met twee schilderwerken aan deze expositie mee. Dit vanwege het feit dat Leny niet één maar twee keer per week naar beide schilderclubjes gaat.

Naast de diverse schilderwerken zijn er bijzondere handgemaakte tassen van Wilma ten Hacken te zien en te koop.

De tassen zijn allemaal unieke exemplaren, van elk is er maar één. Zij zijn verschillend van materiaal, zoals leer, kunststof, vijverfolie, etc..

Daarnaast ook glasobjecten van Marry Buiks.

Deze expositie is t/m 28 december a.s. te zien.

POP-UP Galerie Marryzglaz| Kerkstraat 22| Bodegraven| Open: vrijdag en zaterdag 12.00 – 17.00 uur en op afspraak (06-51064866).

MarryzGlaz

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk