Kunstmarkt 2021 in het Evertshuis

Zaterdag 15 mei 2021

De foyer van het Evertshuis in Bodegraven wordt 15 mei 2021 weer ingericht voor de twee jaarlijkse kunstmarkt.

In even jaren organiseert de Kunstkring Bodegraven-Reeuwijk de atelierroute door onze gemeente in het Groene Hart en in de oneven jaren laten diverse lokale kunstenaars op een creatieve markt zien wat hun vaardige vingers de afgelopen tijd hebben gemaakt.

In 25 “kraampjes” stellen kunstenaars hun werk uit. Houdt u van olieverf-of acrylschilderijen; ze zijn er. Fotografie misschien? Aanwezig. Het kan zijn dat ruimtelijk werk of sieraden meer uw interesse hebben. Ook dat is te bewonderen. En wat je al niet met textiel kunt doen! Werk van wol dat door het viltproces een eigen karakter krijgt. Schilderen op zijde of moet je zeggen “met”zijde. Misschien is een sieraad van speciale stof meer iets voor u of wordt die vertrouwde jas door een textieldecoratie weer als nieuw. Alledaagse voorwerpen uit onze omgeving worden door eigentijdse “ recycle-art” getransformeerd tot kunstzinnige hebbedingen.

De kunstenaars zijn zelf aanwezig en vertellen hoe vanuit inspiratie en talent hun creaties tot stand komen. Sommigen geven in het nieuwe seizoen workshops en krijgt u zin bij één van hen aan de slag te gaan om uw eigen onvermoede creatieve kant te ontwikkelen.

Er is veel te zien en te ontdekken in een gezellige en gemoedelijke sfeer. U kunt er natuurlijk altijd iets van uw gading aanschaffen. Het is uiteindelijk een markt, maar dan wel een heel bijzondere. De deelnemers aan de Kunstmarkt staan hieronder. Toegang tot de kunstmarkt is uiteraard gratis.

We zien u graag vanaf 11.00-17.00 uur in de foyer van “bij Everts”, op zaterdag 15 mei 2021 aan de Juliana straat 4 in Bodegraven.

Stichting Kunstkring Bodegraven-Reeuwijk

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk