Kunstcafé Evertshuis Bodegraven – Mozart, Bach, Liszt, Haydn en de Vrijmetselarij

Vrijdag 04 oktober 2019

In woord, beeld en geluid houden Egon Oltmans en Cock van Langelaar een lezing over Mozart, Bach, Liszt, Haydn en de Vrijmetselarij.

Componisten als Mozart, Bach, Liszt, Haydn, Ellington, Pijper en vele anderen waren vrijmetselaar. Zij hebben een grote erfenis aan waardevolle maçonnieke muziekstukken achtergelaten die geschreven zijn voor de vrijmetselarij. Daarvan zijn vele stukken bij de muziekliefhebber onbekend gebleven.

Tijdens de lezing kunt u deze onbekende, maar ook bekende composities beluisteren en wordt er verteld over de achterliggende maçonnieke (vrijmetselaars) gedachte. Aan bod komen “Die Zauberflöte”, “Eine kleine Freimaurer-Cantate” en “Alle Menschen werden Brüder”. Tevens worden de maçonnieke invloeden en vrijmetselaarselementen belicht, zoals de melodie van het Oostenrijks volkslied, overgenomen van het federale
vrijmetselaarslied.

Datum: vr 4 okt 2019

Aanvang: 20.30 uur
Entree: € 9.00(inclusief drankje)

” De Kunstbus “

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk