Kunstbusreis – Otterlo: Kröller-Müller Museum en Jachthuis Sint Hubertus

Donderdag 29 augustus 2019

Museum Kröller-Müller en het Jachthuis Sint Hubertus liggen in het Park De Hoge Veluwe.

In het Kröller-Müller Museum vind je de op één na grootste Van Gogh verzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. In de Van Gogh Galerij zijn in wisselende opstelling circa 40 werken van Vincent van Gogh te zien.

Daarnaast zie je er topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. In de beeldentuin staan ruim 160 sculpturen van kunstenaars, als Aristide Maillol, Dubuffet, Marta Pan en Pierre Huyghe.

Jachthuis Sint Hubertus is het voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller. Dit ‘totaalkunstwerk’ is van architect H.P. Berlage en een van de belangrijkste monumenten van ons land.

DONDERDAG 29 aug 2019
Vertrek: 09:00 uur vanaf NS Station Bodegraven
Kosten: € 37,50 normaal/ € 26,50 met museumkaart*

” De Kunstbus “

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk