Vanaf heden te zien in Hoek29 een kleurrijke expositie met 2 gastexposanten.

Vrijdag 15 november 2019

Vanaf zondag 27 oktober te zien in Hoek29 een kleurrijke expositie met twee gastexposanten.

Olga Dol

Olga Dol, de bekende schrijfster van een 50-tal hobby-boekjes heeft zich de laatste jaren toegelegd op het beschilderen en versieren van Venetiaanse maskers. Een aantal; jaren geleden kwam zij tijdens een vakantie in Venetië terecht en werd onmiddellijk gegrepen door de prachtig gedecoreerde maskers.

Dat haar maskers uniek in Nederland zijn mag worden afgeleid uit het feit dat zij de maskers mocht maken voor de Koninklijke verjaardags opera Don Giovanni, maskers voor Symfonica in Rosso en recent voor de fotografie van Marco Borsato voor de VARA-gids. Bovendien heeft zij voor carnavalsverenigingen al series maskers op aanvraag en van speciaal ontwerp gemaakt. Zij vindt het ook bijzonder leuk om les te geven in het versieren van maskers. Daarnaast verzorgt zij regelmatig lezingen over Venetië, haar historie, haar maskers en haar anekdotes. Zij zal ook deze lezing geven in Hoek 29. Datum volgt.

Andrea van der Glas

Andrea heeft vanaf het moment dat ze een potlood of een kwast kon vasthouden, getekend en geschilderd. Zij schildert realistisch en abstract voornamelijk met acryl. In haar schilderijen zijn vaak rijtjes te zien: rijtjes dieren, rijtjes mensen.Andrea volgt de Art Advanced class bij Mark van Praagh en schildert in haar eigen atelier.

Hieronder vind u meer informatie over de kunstenaars. De expositie kunt u bezichtigen tot en met 7 december 2019. Daarnaast is natuurlijk het werk van de vaste exposanten te zien: Ap Quist, Barry Passchier, IJsbrand Swart, Nisett de Wit, Piet van der Zee en Corrie Voordouw.

Hoek29
Markstraat 29
Bodegraven

Openingstijden: dinsdag 10:00 – 14:00 uur; vrijdag en zaterdag 10:00 – 16:00 uur.

Voor meer informatie:
Corrie Voordouw
06 24690408

hoeknegenentwintig@gmail.com

Daarnaast is natuurlijk het werk van de andere vaste exposanten te zien: Ap Quist, Barry Passchier en IJsbrand Swart.

Hoek29
Markstraat 29
Bodegraven

Openingstijden: dinsdag 10:00 – 14:00 uur; vrijdag en zaterdag 10:00 – 16:00 uur.

Voor meer informatie:

Corrie Voordouw
hoeknegenentwintig@gmail.com

Kunstenaarscollectief en galerie Hoek 29 in Bodegraven bestaat 2 jaar.

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk