Vanaf heden te zien in Hoek29 een expositie met vier bijzondere gastexposanten.

Dinsdag 26 maart 2019

Vanaf heden te zien in Hoek29 een bijzondere expositie met vier gastexposanten. Hieronder vind u meer informatie over de kunstenaars. De expositie kunt u bezichtigen tot en met 31 maart 2019.


Agnes Valk

Agnes Valk (1957) maakt al sinds jaren schilderijen en beelden van keramiek en speksteen. Sinds 2013 in haar eigen atelier in Korteraar, waar zij ook les en workshops geeft in boetseren. Haar laatste project zijn de vrolijke scheve huisjes van keramiek. Zij heeft zich hierbij laten inspireren door de geveltjes in Goes, die zij zag toen zij daar in 2016 op vakantie was. De grote huisjes zijn voorzien van ledverlichting. Onder de kleine kunnen waxinelichtjes geplaatst worden. Wilt u meer over Agnes en haar werk weten kijk dan op www.agnesvalk.nl.

Expositie, vorige maand in St Petersburg nu bij Hoek 29 Bodegraven


Geskea Andriessen

Geskea Andriessen maakt portretten, landschappen en stillevens van textiel. Ze verft haar stof of gebruikt diverse lapjes, textielverf en technieken. Garens spelen een grote rol in haar werk die zij zowel machinaal als met de hand toepast om mee te schetsen, lagen aan elkaar te bevestigen, textuur te creëren en accenten mee aan te brengen. Haar werken hebben op diverse textielfestivals gehangen en zelfs in Rusland hing haar werk.


Boudewijn Schrijver

Het recente werk van de Leidse schilder Boudewijn Schrijver (1958, Leiden) oogt als een pop-art achtige versie van het strenge kubisme, naïef en zachtaardig. Soms met Pollock slierten en druipers verf of vlekken a la Sam Francis. Het is hedendaagse figuratieve abstractie, vrolijk met de rauwheid van de ‘in your face’ mentaliteit. Een collagewereld vol van cartoonfiguren en reklame afbeeldingen.

SASKIA VERGUNST

Als je nou een roestige spijker of een mooie tak op straat ziet liggen. Kun je dat laten liggen of net zoals ik, oprapen en meenemen? Hamsteren, wat niet is, kan nog worden! Begrijp je? Dan nog wat kringloopwinkels en rommelmarkten aflopen. Dit mixen met gedachten en emotie, en er ontstaat een nieuw verhaal in beeld. Oud wordt nieuw, ik ben dus een Oudvinder. Het is pas af als alles klopt. Sommige werken kunnen nog niet de wereld in omdat het juiste stukje nog gevonden moet worden. Geduld hebben en eerlijk tegen jezelf zijn. Als Oudvinder komt het uiteindelijk op mijn pad.

Daarnaast is natuurlijk het werk van de vaste exposanten te zien: Ap Quist, IJsbrand Swart, Nisett de Wit, Piet van der Zee en Corrie Voordouw.

Hoek29
Markstraat 29
Bodegraven

Openingstijden: dinsdag 10:00 – 14:00 uur; vrijdag en zaterdag 10:00 – 16:00 uur.

Voor meer informatie:

Corrie Voordouw
hoeknegenentwintig@gmail.com

Kunstenaarscollectief en galerie Hoek 29 in Bodegraven bestaat 2 jaar.

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk