Een expositie met vier bijzondere gastexposanten in Hoek 29

Vrijdag 24 mei 2019

Vanaf heden te zien in Hoek29 een bijzondere expositie met vier gastexposanten. Hieronder vind u meer informatie over de kunstenaars. De expositie kunt u bezichtigen tot en met 18 mei 2019.


Dita Aleman

Dita is bekend van voornamelijk boerderijdieren. Zij schildert die op een pure manier. Je zou ze bijna aanraken!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Liesbeth van Welbergen

Na 25 jaar te hebben geschilderd in diverse technieken heeft zij zich sinds 2003, na het doen van een workshop Speksteen, op beeldhouwen toegelegd. Ze werkt in nu in hardere steensoorten zoals Marmer, Serpentijn Albast, Lepidoliet. Haar werk is veelal intuïtief, abstract maar ook figuratief met o.a. Torso’s, zowel mannelijk als vrouwelijk. Af en toe maakt zij een uitstapje naar Glasfusen en werken in Brons.


Anja Postmus

Anja maakt sinds 2009 beelden van papier maché in haar atelier in Waddinxveen.
Vaak zijn het dieren en dikke dames die worden afgebeeld met hier en daar wat overdreven vormen wat een glimlach op het gezicht veroorzaakt. Als de vorm goed bevonden is worden de beelden afgewerkt met acryl verf of mozaïek van zorgvuldig gekozen kleuren papiersnippers, aluminium folie, brons look enz enz..


Freek Steijsiger

De schilderijen van Freek Steijsiger kenmerken zich door abstract expressionisme. Deze kunstvorm doet recht aan de term “gevoelsuiting” ofwel expressie. Door Freek is gekozen om de kleur en de materie op het doek in de expressie samen te laten vloeien zodat harmonie ontstaat. Het kleurgebruik is daarbij leidend in zijn werk.

Daarnaast is natuurlijk het werk van de vaste exposanten te zien: Ap Quist, IJsbrand Swart, Nisett de Wit, Piet van der Zee en Corrie Voordouw.

Hoek29
Markstraat 29
Bodegraven

Openingstijden: dinsdag 10:00 – 14:00 uur; vrijdag en zaterdag 10:00 – 16:00 uur.

Voor meer informatie:

Corrie Voordouw
hoeknegenentwintig@gmail.com

Kunstenaarscollectief en galerie Hoek 29 in Bodegraven bestaat 2 jaar.

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk