Vanaf heden te zien in Hoek29 een kleurrijke expositie met vier gastexposanten.

Vrijdag 19 juli 2019

Vanaf heden te zien in Hoek29 een kleurrijke expositie met vier gastexposanten.

Marijke van Es

Klei is het materiaal, dat mij uitnodigt om iets te ontwerpen, waarbij emotie een grote rol speelt.De eigen gemaakte glazuren in vele aardse kleurnuances zorgen dat mijn werkstuk tot leven komt. Verschillende stooktechnieken vormen een uitdaging om tot mijn eindproduct te komen.

Karla Kassenaar

Karla Kassenaar is bijna dagelijks te vinden in haar atelier “Het Blauwe Huis” in Beekbergen. Haar werk bestaat enerzijds uit ‘materie’-schilderijen, waarbij ze gebruik maakt van zeer uiteenlopende materialen welke ze nodig heeft om structuur aan te brengen om de beweging van emoties aan te geven. Dit kan hout zijn, karton, papier, stoffen, gels, acrylaten pasta’s, zand, stenen, draden te veel om op te noemen. Anderzijds houdt ze zich bezig met zeer kleurige geometrisch abstracte werken. Ook hierin weer de beweging maar dan op andere wijze.

Barbara Lancel

Haar grote liefde voor de natuur en met name wilde dieren is er de oorzaak van geweest dat dit het onderwerp is van haar werk. Vier jaar geleden heeft zij voor het eerst kennis gemaakt met pastel in al zijn varianten. Een heerlijk materiaal wat zich goed laat bewerken. Vorig jaar is ze naar Zuid Afrika geweest en maakt nu schilderijen van door haar zelf gemaakte foto’s van dieren. Momenteel werkt ze met watermixable oilpaint.

Anke van der Kwaak

Al tijdens en ook na haar opleiding is Anke van der Kwaak zich gaan verdiepen in de eenvoud uit de Japanse Meiji periode. Haar werk wordt meestal Raku gestookt. Toch maakt zij ook Ikebana – keramiek en sieraden van porselein. Het witte porselein wordt soms eerst ingekleurd met een zwart kleurpigment zodat de klei door en door zwart is, dan wordt het model gevormd en daarna pas gebakken. Het witte en zwarte porselein wordt ook met elkaar gecombineerd hetgeen een verrassend effect geeft

Daarnaast is natuurlijk het werk van de andere vaste exposanten te zien: Ap Quist, Barry Passchier en IJsbrand Swart.

Hoek29
Markstraat 29
Bodegraven

Openingstijden: dinsdag 10:00 – 14:00 uur; vrijdag en zaterdag 10:00 – 16:00 uur.

Voor meer informatie:

Corrie Voordouw
hoeknegenentwintig@gmail.com

Kunstenaarscollectief en galerie Hoek 29 in Bodegraven bestaat 2 jaar.

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk