Expositie ‘Kunst uit het Hart’

Dinsdag 22 september 2020

Als voorbereiding op het Feest van de Geest 2021 is er van 5 sept t/m 25 okt 2020 in het Evertshuis een expositie van de deelnemende kunstenaars. Het thema is ‘Kunst uit het Hart’. Kunstenaars uit allerlei disciplines (schilderen, glaswerk, keramiek, beeldhouwen, fotografie) exposeren eigentijdse kunst.

Feest van de Geest is een tweejaarlijks landelijk evenement van inspiratie en bezinning waarbij hedendaagse kunst, kerkarchitectuur en de eigentijdse boodschap van Pinksteren centraal staan. Voor de vierde keer zijn tussen Hemelvaart en Pinksteren 2021 zestien kerken in het Groene Hart geopend voor publiek. In Bodegraven zijn dat de Ontmoetingskerk, de Lutherkerk en de Willibrorduskerk.

Mindscape-1 / Margreet-Scholten

Maria van ’t Hullenaar / Kraterkom

Uitstorting van de Heilige Geest / Karin van Leeuwen

Vanuit-het-hart / Ineke-Smienk

Deze EXPOSITIE is van 5 SEPT t/m 25 OKT 2020 gratis te bezichtigen tijdens openingstijden van het EVERTSHUIS.

Data Feest van de Geest 2021:

donderdag 13 mei (Hemelvaartsdag), zondag 16 mei, zondag 23 mei (1e Pinksterdag), maandag 24 mei (2e Pinksterdag)

Locaties: diverse kerken in het Groene Hart

De open kerken zijn een uitnodigende inspiratiebron voor mensen die op zoek zijn naar hedendaagse kunst, cultuurhistorie, vormen van spiritualiteit, geloof, zingeving en recreatieve ontspanning. Meer informatie kunt u vinden op www.feestvandegeest-groenehart.nl

Cultureel centrum Evertshuis

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk