EXPOSITIE ‘Het Groene Hart: prachtig mooi & lekker dichtbij’ in het Evertshuis

Vrijdag 28 februari 2020

Caroline Rijnbeek fotografeert al een aantal jaar met ontzettend veel plezier. In eerste instantie met een ‘rolletje’ en uiteindelijk – toen haar derde kind was geboren in 2003 – is ze overgestapt naar een Canon 450D digitale camera. Foto’s zomaar deleten kan Caroline niet makkelijk, daarom heeft ze naar eigen zeggen ook (te) veel foto’s op haar computer staan. Ze fotografeert voornamelijk foto’s in de natuur en in het Groene Hart.

Haar persoonlijke verhaal:

Met rolletjes was het altijd spannend als je het mapje ging ophalen: wat is er allemaal gefotografeerd en zijn de foto’s gelukt? Nu in het digitale tijdperk ‘schiet’ je er vaak eentje (of meer) extra, want als de foto niet naar je zin is, heb je er vast nog eentje die dat wel is.

Inmiddels ben ik met mijn tweede Canon camera (60D) bezig, mijn iPhone 8, een aantal fotocursussen & workshops verder en heb ik er nóg meer plezier in. Ik leer nog steeds, elke dag, er gaat ook bijna geen dag voorbij dat ik geen foto maak. Mijn hoofd zit soms zo vol met mooie foto ideeën, dat ik wel overal tegelijk zou willen zijn! Als ik buiten ben (aan de wandel of op de fiets) kom ik altijd wel iets tegen waarvan ik denk: Oehhhh dat is leuk of mooi! Ik stap dan ook rustig van mijn fiets af en neem de tijd om een foto te maken.

Ik kan ontzettend genieten van de mooie natuur in ons prachtige Groene Hart en dan in heel brede zin. Wandelen met onze lieve hond, mooie Hollandse wolkenluchten, het gefluit van de vogeltjes, lekker fietsen, leuke kleine kriebelbeestjes, zonsopkomst en –ondergang, prachtige bloemen, de geur van vers gemaaid gras of bijzondere paddenstoelen. Daarom heb ik gekozen als titel voor deze expositie: “Het Groene Hart: prachtig mooi & lekker dichtbij.”

Ook kan ik heel erg genieten en leren van mooie (natuur) foto’s van anderen en ga graag met andere hobby fotografen op pad om samen een dag de prachtigste foto’s te maken. Soms ben ik iets té enthousiast over al het moois dat ik buiten zie en wil ik dat graag delen met familie en vrienden. Daar zitten zij niet altijd op te wachten! Dus dat heb ik geprobeerd wat te minderen. Nu ben ik ontzettend vereerd dat ik deze expositie in het Evertshuis heb, op advies van goede vriendin Sonja. Het is wel iets dat ontzettend buiten mijn comfortzone ligt! Ik vind het echt heel erg spannend, een pijn-in-mijn-buikgevalletje, maar ook verschrikkelijk leuk!

Alle foto’s van deze expositie zijn in Het Groene Hart en door mij gemaakt. Mijn hoop is dat ook anderen op deze manier van mijn foto’s kunnen genieten!
Caroline Rijnbeek
De expositie is vanaf 7 februari te bezichtigen in de foyer van het Evertshuis*

Cultureel centrum Evertshuis

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk