Expositie geschilderde familieportretten in Huis van Alles Reeuwijk- Brug

Vrijdag 22 februari 2019

EXPOSITIE GESCHILDERDE ‘FAMILIEPORTRETTEN’

In het Huis van Alles, van Staverenstraat 39, Reeuwijk-brug, zijn van 1 februari tot 29 maart 2019 portretten te zien van Anja Stolwijk.

Anja (1951), Reeuwijkse van geboorte, schildert sinds 2015. Na een aarzelend begin gedurende een revalidatieperiode kreeg Anja de smaak te pakken en ging ze zich toeleggen op het schilderen van portretten.

Haar inspiratie vond ze in oude familieportretten. Eerst in acryl op doek en een paar jaar later in aquarel. In aquarel probeert ze ook andere onderwerpen. Anja volgt lessen bij Hester Stafleu (Hesters Art, Gouda) en Mayke Janssen (Reeuwijk). Momenteel werkt ze aan een reeks portretten in zwart-wit, die ze samenbrengt onder de noemer ‘Mooie Mensen’. De getoonde portretten zijn uitgevoerd in acryl op doek en in aquarel.

Dit is mijn eerste tentoonstelling. Eerder hingen er doeken van mij bij tentoonstellingen van Hesters Art in de Agnietenkapel en het Huis van de Stad in Gouda.

Onderwerpen: portretten, dieren, natuur, sport, abstract en kindertaferelen. Inmiddels heb ik ruim 100 doeken beschilderd, waarin een duidelijke groei te zien valt. Momenteel werk ik aan een serie ‘Mooie Mensen’, portretten die mij op een of andere manier raken, in zwart-wit. Deze portretten zijn niet te zien op de tentoonstelling in het Huis van Alles.

Mailadres: anjastolwijk@gmail.com

Huis van Alles Bodegraven-Reeuwijk

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk