Expositie Evertshuis – Bert Hermans en Riesjart Bus

Vrijdag 22 februari 2019

Opening kunstexpositie Bert Hermans en Riesjart Bus in het Evertshuis

Zaterdagmiddag 9 februari om 16.00 uur wordt de nieuwe kunstexpositie officieel geopend in het Evertshuis. De opening wordt muzikaal omlijst door de bekende gitarist en luitist Dingeman Coumou uit Alphen aan den Rijn.

Het Evertshuis komt met een bijzondere expositie van twee beeldend kunstenaars. Hun zeer uiteenlopende creaties blijken uitzonderlijk goed bij elkaar te passen. Speelse koperen honden gecombineerd met kleurrijke schilderijen van oude gebouwen. De koperen objecten van Riesjart Bus, die eenzelfde warmte geven als de schilderijen van Bert Hermans, versterken elkaar.

Bert Hermans

Bert Hermans uit Gouda is kunstschilder en laat zich inspireren door het thema industrieel en cultureel erfgoed. Hij gebruikt bekende gebouwen zoals de Markthallen van Rotterdam, maar ook verlaten en vervallen fabrieken (enkele uit de omgeving van Gouda) die hij net voor de sloop of verbouwing vastlegt. De donkere troosteloosheid van de gebouwen weet hij door een bijzondere lichtinval in de schilderijen om te toveren tot warme en lichte kunstwerken. Soms voegt hij personages toe die het beeld een extra betekenis geven. In 2018 heeft hij de 2e prijs van de vakjury gekregen tijdens de Annual Dutch Air Fair (ADAF) in Amsterdam. Hij exposeert zowel binnen als buiten Europa, o.a. in China en Amerika.

Hij maakt met vaak fotografische precisie olieverfschilderijen. Hoofdthema van zijn werk is industrieel en cultureel erfgoed.
www.berthermans.kunstinzicht.nl

Riesjart Bus

Riesjart Bus laat zich inspireren door de natuur. Hij werkt als beeldhouwer zowel figuratief als abstract. Het begrip ruimte staat centraal in zijn werk. In zijn vroege periode verzamelde hij objecten langs de rivier in de Betuwe, die hij verwerkte tot één assemblage. Later is hij met hout gaan werken, vaak spelen wind en beweging een rol in zijn grote objecten. Hij is onder meer bekend vanwege zijn monumentale bouwwerken, zoals Floraduct, Betuwse Ring, Genageld Landschap en Tempel voor de wind.
De laatste tijd werkt hij veel met koper. Vooral deze koperen kunstwerken gaat hij tentoonstellen in het Evertshuis, waaronder ontroerende beelden van honden.

www.riesjartbus.nl

De expositie is te bekijken tot 4 april 2019, tijdens de openingsuren van het Evertshuis, Julianastraat 4, Bodegraven.

Praktische informatie:

Datum: 9 februari 2019
Genre: Kunst
Aanvang: 16:00 uur
Entree: GRATIS
Locatie: Evertshuis, Julianastraat 4, Bodegraven, 0172-618484

Cultureel centrum Evertshuis

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk